Grįžti atgal
Sveika vakarienė Kepta lašišos filė su daržovėmis

Kepta lašišos filė su daržovėmis

Spausdinti receptą
Kepta lašišos filė su daržovėmis - puikus pasirinkimas sveikai ir subalansuotai vakarienei. Šiame patiekale derinamas sodrus, švelnus lašišos skonis ir gyvybingas sezoninių daržovių šviežumas, viskas lengvai pagardinta prieskoniais ir iškepta kartu, kad būtų išsaugotos maistingosios medžiagos ir natūralus skonis.
Tai paprastas, bet elegantiškas patiekalas, kurį galima greitai paruošti, todėl jis idealiai tinka įtemptiems savaitės vakarams ar sotiems savaitgalio pietums. Lašišos filė ir supjaustytas daržoves išdėliokite ant kepimo skardos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite žolelėmis bei prieskoniais.
Didžiąją darbo dalį atlieka orkaitė, todėl lašiša išlieka sultinga, o daržovės puikiai iškepa. Nesvarbu, ar gaminate šeimai, ar svečiams, šis patiekalas yra ir maistingas, ir vizualiai patrauklus.
Patiekalų grupė Vakarienė
Virtuvė Europietiška
Raktinis žodis daržovės, lašiša, lašišos filė
Paruošimo laikas 15 minutės
Gaminimo laikas 25 minutės
Porcijos 4 žmonėms
Kalorijos 350

Sudedamosios dalys

  • 600 g lašišos filė be odos, supjaustyta į 4 porcijas
  • 300 g brokolių, supjaustytų žiedynais
  • 200 g vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
  • 150 g paprikos, supjaustytos griežinėliais
  • 150 g cukinijos, supjaustytos griežinėliais
  • 2 šaukštai (30 ml) alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis (5 ml) druskos
  • 0,5 šaukštelio (2,5 ml) maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštas (15 ml) citrinos sulčių
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 1 šaukštelis (5 ml) džiovintų itališkų žolelių (raudonėlio, baziliko, čiobrelių mišinio)
  • 1 šaukštas (15 g) šviežių petražolių, susmulkintų (papuošimui)

Instrukcijos

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (su ventiliatoriumi).
  • Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
  • Skardos centre išdėliokite lašišos filė, o aplink ją išdėliokite brokolius, vyšninius pomidorus, papriką ir cukiniją.
  • Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, smulkintą česnaką, itališkas žoleles, druską ir juoduosius pipirus.
  • Lašišą ir daržoves tolygiai apšlakstykite aliejaus ir žolelių mišiniu.
  • Švelniai pamaišykite daržoves, kad jos pasidengtų prieskoniais.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. arba kol lašiša lengvai išsilydys šakute, o daržovės suminkštės.
  • Išimkite iš orkaitės, pabarstykite šviežiomis petražolėmis ir iš karto patiekite.

Pastabos

Norėdami pasiekti geriausių rezultatų, rinkitės panašaus storio lašišos filė, kad užtikrintumėte tolygų kepimą. Kad būtų įvairesnė, drąsiai keiskite sezoninėmis daržovėmis, pavyzdžiui, šparagais, morkomis ar šparaginėmis pupelėmis.
Jei mėgstate šiek tiek žievelės, prieš kepdami ant lašišos viršaus uždėkite citrinos griežinėlių. Kad lašiša išliktų itin drėgna, neperkepkite jos per daug - patikrinkite, ar ji iškepusi po 20 minučių.
Šis patiekalas puikiai dera su kvinoja, rudaisiais ryžiais arba lengvomis lapinėmis salotomis.