Klasikinės Cezario salotos - tai amžinas patiekalas, žinomas dėl traškių romėnų salotų, kreminio ir pikantiško padažo, traškių skrebučių ir gausaus parmezano sūrio. Šis variantas - tai originalo pagarba, pagardinta naminiu padažu su ančiuviais, kuris suteikia gilumo, šviežiomis citrinų sultimis, kurios suteikia ryškumo, ir Dižono garstyčiomis, kurios suteikia aštrumo.Autentiškų Cezario salotų raktas - subalansuoti pikantiškas, sūrias ir aštrias natas, užtikrinant, kad kiekvienas lapas būtų lengvai padengtas, o kiekvienas kąsnis būtų šiek tiek traškus dėl skrebučių. Norėdami išgauti geriausią tekstūrą ir skonį, naudokite vienadienę duoną, o ant viršaus - šviežiai tarkuotą parmezaną.Padažas greitai paruošiamas dubenėlyje ir gali būti plakamas rankomis, kad būtų kaimiškas. Salotas patiekite iš karto, kad jos būtų traškios ir turtingo skonio.
Patiekalų grupė Salotos ir mišrainės
Virtuvė Amerikietiška, Itališka
Raktinis žodis cezario salotos
Paruošimo laikas 20 minutėsminučių
Gaminimo laikas 8 minutėsminučių
Porcijos 4žmonėms
Kalorijos 350
Sudedamosios dalys
Salotoms:
300gnuplautų ir supjaustytų romaninių salotų
50gsusmulkinto parmezano sūrio
Bagetės kubeliams:
150gbagetės, supjaustytos 2 cm dydžio kubeliais
30mlalyvuogių aliejaus
Padažui:
30mlšviežiai spaustų citrinos sulčių
1šaukštelis(5 ml) Dižono garstyčių
2smulkiai supjaustytos ančiuvių filė
1skiltelėčesnako, smulkiai susmulkinta
50mlalyvuogių aliejaus
20gtarkuoto parmezano sūrio
1šaukštelis(5 ml) Vorčesteršyro padažo
1šaukštelis(5 ml) šviežiai maltų juodųjų pipirų
Instrukcijos
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Bagetės kubelius sudėkite ant kepimo skardos, apšlakstykite 30 ml alyvuogių aliejaus ir išmaišykite. Kepkite 8-10 minučių, vieną kartą apversdami, kol taps auksinės spalvos ir traškūs. Atvėsinkite.
Dideliame dubenyje sumaišykite citrinos sultis, Dižono garstyčias, ančiuvius, smulkintą česnaką, Vusterio padažą ir 20 g tarkuoto parmezano. Išplakite iki vientisos masės.
Plakdami pamažu įpilkite 50 ml alyvuogių aliejaus, kad susidarytų kreminis, emulsinis padažas. Pagal skonį pagardinkite juodaisiais pipirais.
Į dubenį su padažu sudėkite supjaustytas romėnų salotas. Gerai išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų visi lapai.
Sudėkite atvėsintus bagetės kubelius ir lengvai išmaišykite.
Patiekite salotas į lėkštes. Ant viršaus gausiai pabarstykite tarkuotu parmezanu ir, jei reikia, paskutinį kartą pabarstykite juodaisiais pipirais.
Pastabos
Kad salotos būtų kuo šviežesnės, sudėkite jas prieš pat patiekdami, kad salotos nenuvystų ir kruopos nesušlaptų. Jei pageidaujate švelnesnio padažo, sumažinkite ančiuvių kiekį arba naudokite ančiuvių pastą, kad skonis būtų švelnesnis.Šias salotas taip pat galite papildyti ant grotelių kepta vištiena arba krevetėmis, kad jos taptų gardesniu pagrindiniu patiekalu. Kad rezultatai būtų geriausi, visada naudokite aukštos kokybės alyvuogių aliejų ir šviežias citrinų sultis, o jei įmanoma, patys nuskuskite parmezano sūrį, kad jo tekstūra ir skonis būtų geresni.