Baltą duoną mirkykite 100 ml pieno, kol suminkštės. Nusunkite perteklinį pieną ir duoną sutrupinkite į maišymo indą.
Į indą įdėkite maltą kiaulieną, supjaustytą svogūną, kiaušinį, druską, pipirus ir supjaustytą petražolę (jei naudojate). Viską gerai išmaišykite, kol visi ingredientai bus gerai sumaišyti.
Mėsos mišinį suformuokite į 8 vienodo dydžio ovalo formos kotletus.
Kiekvieną kotletą apvoliokite miltais, lengvai padengdami visus šonus.
Didelėje keptuvėje vidutinio karštumo ugnimi įkaitinkite augalinį aliejų. Kotletus kepkite 5–6 minutes iš kiekvienos pusės arba kol jie taps auksinės spalvos ir iškeps. Perkelkite ant popierine servetėle išklotos lėkštės.
Kol kotletai kepa, bulves sudėkite į didelį puodą, užpilkite vandeniu ir įberkite 1 šaukštelį (5 ml) druskos. Užvirinkite ir troškinkite 15–20 minučių arba kol bulvės suminkštės.
Nusausinkite bulves ir sudėkite atgal į puodą. Įdėkite sviesto, šilto pieno ir maltų juodųjų pipirų. Sutrinkite, kol masė taps lygi ir kreminė.
Kotletus patiekite karštus su gausiu bulvių košės šaukštu. Papuoškite papildomai petražolėmis, jei norite.