Grįžti atgal
Lengva daržovių sriuba pietums

Lengva daržovių sriuba pietums

Spausdinti receptą
Lengva daržovių sriuba yra malonus, maistingas patiekalas, puikiai tinkantis bet kuriuo metų laiku. Jos patrauklumas slypi paprastume ir ingredientų šviežume, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sveiko, mažai kalorijų turinčio patiekalo. Ši sriuba yra lengvai pritaikoma – galite drąsiai keisti turimas šviežias daržoves, todėl tai praktiškas būdas sumažinti maisto švaistymą ir mėgautis įvairiais skoniais.
Toliau pateiktame recepte naudojamos įprastos daržovės, troškintos lengvame daržovių sultinyje ir pagardintos aromatingomis žolelėmis. Dėl švelnaus skonio ir malonaus aromato ši sriuba tinka visoms amžiaus grupėms, tiek kaip lengvas pietūs, tiek kaip pradžia prieš sotų patiekalą. Grynas skonis leidžia atsiskleisti natūraliam saldumui ir daržovių tekstūrai.
Patiekalų grupė Pietūs, Sriuba
Virtuvė Tarptautinė
Raktinis žodis daržovės, sriuba
Paruošimo laikas 15 minutės
Gaminimo laikas 25 minutės
Porcijos 4 žmonėms
Kalorijos 90

Sudedamosios dalys

  • 1 l daržovių sultinio
  • 1 šaukštas (15 ml) alyvuogių aliejaus
  • 100 g svogūnų, supjaustytų
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 150 g morkų, nuluptų, supjaustytų kubeliais
  • 150 g cukinijų, supjaustytų kubeliais
  • 100 g salierų stiebų, supjaustytų kubeliais
  • 200 g bulvių, nuluptų, supjaustytų kubeliais
  • 100 g žaliųjų pupelių, supjaustytų
  • 100 g pomidorų, supjaustytų kubeliais
  • 1 šaukštelis (5 ml) druskos
  • 0,5 šaukštelio (2,5 ml) maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelis (5 ml) džiovinto čiobrelio
  • 1 šaukštas (15 ml) šviežios petražolės, susmulkintos

Instrukcijos

  • Dideliame puode vidutinio karštumo ugnimi įkaitinkite alyvuogių aliejų.
  • Įdėkite supjaustytą svogūną ir česnaką. Kepinkite 2–3 minutes, kol svogūnai taps skaidrūs ir išskleis aromatą.
  • Įdėkite morkas, salierus ir bulves. Maišykite ir kepinkite dar 3 minutes.
  • Įpilkite daržovių sultinio ir užvirinkite.
  • Į puodą įdėkite cukinijas, žaliąsias pupeles ir pomidorus.
  • Įmaišykite druską, juoduosius pipirus ir džiovintą čiobrelį.
  • Sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite apie 15–20 minučių arba kol visos daržovės suminkštės.
  • Paragaukite ir prireikus pagardinkite.
  • Supilkite sriubą į dubenėlius ir prieš patiekdami papuoškite šviežia petražole.

Pastabos

Norėdami gauti dar daugiau skonio, pabandykite daržoves iš pradžių pakepinti šiek tiek ilgiau, kad pagardėtų pagrindas. Paskutinėmis virimo minutėmis galite įdėti saujelę špinatų arba kopūstų, kad sriuba būtų maistingesnė, arba prieš patiekiant pabarstyti šiek tiek citrinos sulčių, kad sriuba būtų gaivi ir pikantiška.
Ši sriuba gerai laikosi šaldytuve iki trijų dienų, todėl puikiai tinka maisto ruošimui arba greitam ir sveikam maistui visą savaitę.