Dideliame puode užvirinkite pasūdyto vandens. Įdėkite makaronus ir virkite pagal instrukciją ant pakuotės, kol jie bus al dente (tvirtai išvirti).
Kol makaronai virs, vidutinio dydžio keptuvėje vidutinio stiprumo ugnimi įkaitinkite alyvuogių aliejų.
Įdėkite supjaustytą svogūną ir pakepinkite 2–3 minutes, kol jis suminkštės ir taps permatomas.
Įmaišykite susmulkintą česnaką ir kepinkite dar 30 sekundžių, stengdamiesi, kad nesudegtų.
Įdėkite supjaustytus pomidorus, druską, pipirus ir cukrų (jei naudojate). Gerai išmaišykite ir leiskite padažui troškintis 10–12 minučių, kartais pamaišydami.
Jei naudojate šviežią baziliką, įmaišykite jį į padažą prieš baigdami troškinti. Paragaukite ir prireikus pagardinkite.
Kai makaronai išvirs, gerai nusausinkite ir sugrąžinkite į puodą. Makaronus užpilkite pomidorų padažu ir gerai sumaišykite, kad padažas tolygiai padengtų makaronus.
Patiekite šiltą, jei norite, pabarstykite tarkuotu sūriu.