Grįžti atgal
Makaronų salotos su fetos sūriu ir daržovėmis

Makaronų salotos su fetos sūriu ir daržovėmis

Spausdinti receptą
Makaronų salotos su fetos sūriu ir daržovėmis - atgaivinantis ir spalvingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek šiltomis, tiek vėsiomis dienomis. Jame derinami al dente makaronai su traškiomis, gyvybingomis daržovėmis ir kreminiu fetos sūriu, o visa tai pagardinama ryškiu citrinų ir alyvuogių aliejaus padažu.
Šios salotos ne tik vizualiai patrauklios, bet ir kupinos skonio bei maistingųjų medžiagų, todėl puikiai tinka iškyloms, pobūviams ar lengviems pietums. Šio recepto grožis - jo universalumas, nes galite keisti mėgstamomis sezoninėmis daržovėmis arba pridėti saują šviežių žolelių, kad salotos įgautų papildomo aromato.
Fetos sūris suteikia pikantiško sūrumo, kuris puikiai papildo saldžias daržoves ir sūrias alyvuoges. Patiekite atšaldytą arba kambario temperatūros; bet kokiu atveju jis tikrai pradžiugins jūsų skonio receptorius.
Patiekalų grupė Salotos ir mišrainės
Virtuvė Viduržemio jūros
Raktinis žodis cezario salotos, daržovės, fetos sūris, makaronai
Paruošimo laikas 20 minutės
Gaminimo laikas 13 minutės
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos 350

Sudedamosios dalys

  • 250 g trumpųjų makaronų (penne, fusilli arba farfalle)
  • 150 g sutrupinto fetos sūrio
  • 150 g vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
  • 100 g agurkų, supjaustytų kubeliais
  • 80 g raudonosios paprikos, supjaustytos kubeliais
  • 50 g raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 60 g juodųjų alyvuogių be kauliukų, supjaustytų griežinėliais
  • 15 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • 5 g šviežių petražolių, susmulkintų
  • 1 g džiovinto raudonėlio
  • 2 g druskos
  • 1 g maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos

  • Užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens. Sudėkite makaronus ir virkite pagal pakuotės nurodymus, kol jie bus al dente (paprastai 8-10 minučių).
  • Kol makaronai verda, paruoškite daržoves: vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, agurką ir papriką supjaustykite kubeliais, raudonąjį svogūną smulkiai supjaustykite, alyvuoges - griežinėliais.
  • Nedideliame dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis, alyvuogių aliejų, džiovintą raudonėlį, druską ir juoduosius pipirus, kad pagamintumėte padažą.
  • Kai makaronai išvirs, nusausinkite juos ir nuplaukite po šaltu vandeniu, kad atvėstų ir sustabdytų virimo procesą.
  • Dideliame dubenyje sumaišykite atvėsusius makaronus su vyšniniais pomidorais, agurkais, paprikomis, raudonaisiais svogūnais, alyvuogėmis ir smulkintu fetos sūriu.
  • Salotas užpilkite padažu ir atsargiai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai susijungtų.
  • Prieš patiekdami pabarstykite šviežiai kapotomis petražolėmis. Jei reikia, pakoreguokite prieskonius.

Pastabos

Kad salotos būtų geriausio skonio, prieš patiekdami leiskite joms bent 15 minučių pailsėti šaldytuve - taip skoniai puikiai susilies. Jei norite į salotas įmaišyti papildomų baltymų, įberkite keptos vištienos arba avinžirnių.
Visada naudokite aukštos kokybės fetą ir šviežias daržoves, kad skonis būtų ryškiausias. Jei ruošiate iš anksto, fetą ir padažą laikykite atskirai iki pat patiekimo, kad salotos išliktų šviežios ir tekstūros.