Užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens. Sudėkite makaronus ir virkite pagal pakuotės nurodymus, kol jie bus al dente (paprastai 8-10 minučių).
Kol makaronai verda, paruoškite daržoves: vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, agurką ir papriką supjaustykite kubeliais, raudonąjį svogūną smulkiai supjaustykite, alyvuoges - griežinėliais.
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis, alyvuogių aliejų, džiovintą raudonėlį, druską ir juoduosius pipirus, kad pagamintumėte padažą.
Kai makaronai išvirs, nusausinkite juos ir nuplaukite po šaltu vandeniu, kad atvėstų ir sustabdytų virimo procesą.
Dideliame dubenyje sumaišykite atvėsusius makaronus su vyšniniais pomidorais, agurkais, paprikomis, raudonaisiais svogūnais, alyvuogėmis ir smulkintu fetos sūriu.
Salotas užpilkite padažu ir atsargiai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai susijungtų.
Prieš patiekdami pabarstykite šviežiai kapotomis petražolėmis. Jei reikia, pakoreguokite prieskonius.