Patiekalų grupė Sriuba
Virtuvė Rytų Europos
Raktinis žodis agurkai, kefyras, šalta sriuba, sriuba
Kad sriuba būtų geriausio skonio, gaminkite ją likus bent kelioms valandoms iki patiekimo, kad ingredientai tinkamai susimaišytų. Jei nerandate kefyro, jį galima pakeisti graikišku jogurtu, praskiestu su trupučiu pieno, tačiau jis nebus toks pat naudingas probiotikų atžvilgiu. Jei agurkai dar nėra visiškai prinokę, įmaišykite tarkuotą obuolį, kad būtų natūraliai saldūs. Kad sriuba būtų gražesnė, patiekite ją atšaldytuose dubenėliuose ant ledo, kad visą valgymo laiką išliktų šalta. Nepamirškite, kad laikui bėgant kvapas stiprėja, todėl sriubą galima pagaminti ne anksčiau kaip prieš dvi dienas ir laikyti sandariame inde šaldytuve.