Nėra nieko labiau gaivinančio kaip namuose paruoštašalta mocha, ypač kai norisi atsigerti kofeino. Šis paprastas receptas sujungia sodrų kavos ir šokolado skonį, sumaišytą su pienu ir patiektą su ledu, kad galėtumėte mėgautis maloniai atšaldytu gėrimu.Nesvarbu, ar ieškote saldauspoilsio popietei, ar ypatingo gėrimo priešpiečiams, šią šaltą mocha galite paruošti per kelias minutes iš ingredientų, kuriuos tikriausiai jau turite namuose.Puikios šaltos mochos paslaptis – kavos stiprumo, šokolado švelnumo ir pieno kreminės konsistencijos pusiausvyra. Saldumą galite reguliuoti pagal savo skonį, keisdami cukraus ir šokolado sirupo kiekius. Norėdami gauti geriausią rezultatą, naudokite šviežiai paruoštą, atvėsintą kavą ir aukštos kokybės kakavos miltelius arba šokolado sirupą. Jums reikės:
Patiekalų grupė Gėrimai
Virtuvė Amerikietiška
Raktinis žodis kava, mocha, šalta kava, šalta mocha
Paruošimo laikas 10 minutėsminučių
Porcijos 2žmonėms
Kalorijos 180
Sudedamosios dalys
300mlstiprios paruoštos kavos, atvėsintos
200mlpieno (gyvulinės arba augalinės kilmės)
30gšokolado sirupo arba 2 šaukštai (30 ml) nesaldintų kakavos miltelių
Užvirkite 300 ml stiprios kavos ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros arba atšaldykite šaldytuve.
Blenderyje sumaišykite atvėsintą kavą, 200 ml pieno, 30 g šokolado sirupo (arba 2 šaukštus kakavos miltelių) ir 20 g cukraus.
Į plaktuvą įdėkite 100 g ledo kubelių.
Plakite mišinį dideliu greičiu 30–60 sekundžių, kol jis taps vientisas ir putotas.
Paragaukite ir, jei reikia, pasaldinkite, įdėdami šiek tiek daugiau cukraus arba šokolado sirupo.
Įpilkite šaltą mocha į dvi aukštas stiklines.
Jei norite, papuoškite 10 ml plaktos grietinėlės ir šokolado drožlėmis.
Patiekite iš karto su šiaudeliu ir mėgaukitės!
Pastabos
Norėdami, kad šalta mocha būtų ypatinga, eksperimentuokite su įvairiomis pieno rūšimis, pavyzdžiui, avižiniu, migdolų ar kokosų, kad gautumėte unikalių skonių ir tekstūrų.Jei mėgstate stipresnį kavos skonį, vietoj įprastos kavos naudokite espreso. Norėdami, kad gėrimas būtų sveikesnis, sumažinkite cukraus kiekį arba naudokite cukraus pakaitalą.Kad gėrimas būtų dar dekadentiškesnis, prieš maišydami įpilkite šaukštą vanilinių arba šokoladinių ledų ir gausite šaltą mocha frappe. Norėdami gauti geriausią tekstūrą ir skonį, visada naudokite šviežią ledą ir atšaldytą kavą!