Grįžti atgal
Šokoladinis greitas desertas mikrobangėje

Šokoladinis greitas desertas mikrobangėje

Spausdinti receptą
Šis mikrobangų krosnelėje ruošiamas šokoladinis desertas puikiai tinka tomis akimirkomis, kai norisi ko nors saldaus, bet nenorite valandų valandas praleisti virtuvėje. Pasiruošęs vos per kelias minutes, šis sočiai ištirpęs šokoladinis skanėstas patenkins jūsų šokolado troškimą, įdėdamas mažiausiai pastangų ir valydamas. Naudojant mikrobangų krosnelės metodą, užtikrinama nuolatinė drėgna tekstūra, kartu išlaikant gilų šokolado skonį, kurį visi mėgstame.
Šis desertas ypatingas tuo, kad yra visuomeniškas - jį galite lengvai pritaikyti įvairiais mišiniais ar priedais, atsižvelgdami į tai, ką turite. Receptui naudojami paprasti sandėlio reikmenys, kuriuos dauguma šokolado mėgėjų jau turi po ranka, todėl šis desertas idealiai tinka paprastosios padėties desertui, kai ateina netikėti svečiai arba kai paprasčiausiai reikia greitos šokolado dozės be laukimo.
Patiekalų grupė Desertas
Virtuvė Amerikietiška
Raktinis žodis kakava, šokoladas, šokoladinis desertas, vanilė
Paruošimo laikas 5 minutės
Gaminimo laikas 1 minutė
Porcijos 2 žmonėms
Kalorijos 350

Sudedamosios dalys

  • 60 g universalių miltų
  • 50 g granuliuoto cukraus
  • 20 g nesaldintos kakavos miltelių
  • 2 g kepimo miltelių
  • 1 g druskos
  • 80 ml pieno
  • 30 ml augalinio aliejaus
  • 5 ml vanilės ekstrakto
  • 30 g pusiau saldaus šokolado drožlių
  • 15 ml karšto vandens

Instrukcijos

  • Mikrobangų krosnelei tinkamame puodelyje arba nedideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. Kruopščiai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
  • Į sausus ingredientus supilkite pieną, augalinį aliejų ir vanilės ekstraktą. Maišykite, kol tešla taps vientisa ir gerai susimaišys.
  • Įmaišykite šokolado drožles, tolygiai paskirstydami jas po visą tešlą.
  • Tešlos paviršių apipilkite karštu vandeniu (nemaišykite - taip susidarys drėgnas sluoksnis).
  • Įdėkite puodelį į mikrobangų krosnelę ir kepkite dideliu galingumu 90-120 sekundžių. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo jūsų mikrobangų krosnelės galingumo.
  • Patikrinkite, ar paruoštas - desertas turi būti sustingęs kraštuose, bet centre vis dar šiek tiek drėgnas.
  • Prieš patiekdami leiskite atvėsti 1 minutę.
  • Pasirinktinai prieš patiekdami ant viršaus užberkite nedidelį kaušelį vanilinių ledų arba plaktos grietinėlės.

Pastabos

Kad desertas būtų puikios tekstūros, būkite atsargūs ir neperkaitinkite jo, nes mikrobangų krosnelėje jis gali greitai tapti sausas ir guminis. Pradėkite nuo trumpesnio gaminimo laiko ir, jei reikia, pridėkite 10 sekundžių intervalus. Vidus turi išlikti šiek tiek lipnus, kad šokoladas ištirptų. Jei norite sodresnio skonio, pabandykite naudoti juodojo šokolado drožles arba į sausus ingredientus įberkite šaukštą espreso miltelių. Šiuo desertu geriausia mėgautis iš karto po gaminimo, kol jis dar šiltas, nes atvėsęs toliau stingsta.