Grįžti atgal
Spagečiai su grietinėlės sūrio padažu – pietūs per 20 minučių

Spagečiai su grietinėlės sūrio padažu – pietūs per 20 minučių

Spausdinti receptą
Kreminiai, švelnūs ir neįtikėtinai lengvai paruošiami spagečiai su grietinėlės sūrio padažu yra paguodžiantis patiekalas, puikiai tinkantis greitai vakarienei darbo dieną ar jaukiai vakarienei su draugais. Grietinėlės sūris tirpsta ir virsta sodriu, gardžiu padažu, kuris apgaubia kiekvieną spagečių giją, suteikdamas švelnų pikantiškumą ir nepakartojamą šilkinį švelnumą.
Tik su keliais pagrindiniais ingredientais per mažiau nei 30 minučių galite pagaminti restorano kokybės makaronų patiekalą. Šio recepto paslaptis – palikti šiek tiek makaronų virimo vandens, kuris padeda padažui tapti tinkamos konsistencijos ir gražiai prilipti prie spagečių. Šiek tiek česnako ir šviežiai malto juodojo pipiro pabrėžia skonių, bet neužgožia subtilaus grietinėlės sūrio pagrindo.
Pabaikite patiekalą šviežia petražole ir gausiai pabarstykite parmezano sūrio, kad suteiktumėte autentiško itališko skonio.
Patiekalų grupė Pietūs
Virtuvė Itališka
Raktinis žodis grietinėlės sūris, spagečiai
Paruošimo laikas 10 minutės
Gaminimo laikas 15 minutės
Porcijos 4 žmonėms
Kalorijos 500

Sudedamosios dalys

  • 350 g spagečių
  • 200 g minkšto grietinėlės sūrio
  • 30 g nesūdyto sviesto
  • 2 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
  • 60 ml pieno
  • 50 g parmezano sūrio, tarkuoto
  • 2 šaukštai (30 ml) šviežios petražolės, susmulkintos
  • 1 šaukštelis (5 ml) druskos
  • 1/2 šaukštelio (2,5 ml) šviežiai maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos

  • Dideliame puode užvirkite pasūdyto vandens. Įdėkite 350 g spagečių ir virkite pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas, kol jie bus al dente (tvirtai išvirti). Atidėkite 100 ml makaronų virimo vandens, tada nusausinkite spagečius.
  • Kol makaronai verda, ištirpinkite 30 g nesūdyto sviesto didelėje keptuvėje vidutinėje ugnies temperatūroje. Įdėkite 2 smulkiai supjaustytas česnako skilteles ir kepinkite 1 minutę, kol išsiskirs aromatas.
  • Sumažinkite ugnį iki mažos ir įdėkite 200 g grietinėlės sūrio, maišydami, kol jis pradės tirpti ir susidarys padažas.
  • Po truputį supilkite 60 ml pieno ir atidėtus 100 ml makaronų virimo vandens, nuolat maišydami, kol gausite lygią, kreminę konsistenciją.
  • Į keptuvę sudėkite nusausintus spagečius. Gerai išmaišykite, kad padažas apgaubtų visus makaronus.
  • Pabarstykite 1 šaukšteliu (5 ml) druskos ir 1/2 šaukštelio (2,5 ml) juodųjų pipirų. Gerai išmaišykite.
  • Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite 50 g tarkuoto parmezano sūrio, kol jis visiškai išsilydys ir susimaišys.
  • Tiekite iš karto, papuoškite 2 šaukštais (30 ml) susmulkintomis šviežiomis petražolėmis ir, jei norite, papildomai parmezano.

Pastabos

Norėdami gauti kreminį padažą, prieš pradėdami ruošti patiekalą, įsitikinkite, kad grietinėlės sūris yra atšildytas iki kambario temperatūros. Jei padažas atrodo per tirštas, įpilkite šiek tiek makaronų virimo vandens arba pieno, kad jis taptų skystesnis.
Taip pat galite įdėti pakepintų daržovių, pavyzdžiui, špinatų ar grybų, kad patiekalas būtų skanesnis ir maistingesnis, arba papuošti traškiais bekono gabaliukais, kad patiekalas būtų pikantiškesnis. Makaronus visada patiekite iškart, kad padažas būtų kuo kreminis, nes atvėsdamas jis sutirštės.