Dideliame puode užvirkite pasūdyto vandens. Įdėkite 350 g spagečių ir virkite pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas, kol jie bus al dente (tvirtai išvirti). Atidėkite 100 ml makaronų virimo vandens, tada nusausinkite spagečius.
Kol makaronai verda, ištirpinkite 30 g nesūdyto sviesto didelėje keptuvėje vidutinėje ugnies temperatūroje. Įdėkite 2 smulkiai supjaustytas česnako skilteles ir kepinkite 1 minutę, kol išsiskirs aromatas.
Sumažinkite ugnį iki mažos ir įdėkite 200 g grietinėlės sūrio, maišydami, kol jis pradės tirpti ir susidarys padažas.
Po truputį supilkite 60 ml pieno ir atidėtus 100 ml makaronų virimo vandens, nuolat maišydami, kol gausite lygią, kreminę konsistenciją.
Į keptuvę sudėkite nusausintus spagečius. Gerai išmaišykite, kad padažas apgaubtų visus makaronus.
Pabarstykite 1 šaukšteliu (5 ml) druskos ir 1/2 šaukštelio (2,5 ml) juodųjų pipirų. Gerai išmaišykite.
Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite 50 g tarkuoto parmezano sūrio, kol jis visiškai išsilydys ir susimaišys.
Tiekite iš karto, papuoškite 2 šaukštais (30 ml) susmulkintomis šviežiomis petražolėmis ir, jei norite, papildomai parmezano.