Grįžti atgal
Sviestiniai sausainiai

Sviestiniai sausainiai

Spausdinti receptą
Sviestiniai sausainiai yra pagrindinis paguodos maistas, prisidedantis prie bet kokio valgymo ir suteikiantis šilumos bei nostalgijos. Šie aukso spalvos skanėstai jau ištisas kartas yra pagrindas amerikiečių virtuvėse, vertinami dėl savo visavertiškumo ir kaip pusryčių, ir kaip vakarienės priedas.
Tikrai išskirtinių sviestinių sausainių paslaptis - mažai tešlos apdorojimo ir šaltų ingredientų naudojimas, kad būtų galima išgauti išskirtinį, švelnų sluoksnį. Naminių sviestinių sausainių grožis - jų paprastumas ir didelis sviesto skonis, kuriam parduotuvėse pirktos rūšys tiesiog neprilygsta. Pagal šį receptą sausainiai iškepa aukso rudumo išorėje, o viduryje būna minkšti. Pasukų karštis atsveria sviesto sodrumą ir sukuria tobulą skonių harmoniją, kuri puikiai dera tiek su saldžiais priedais, tokiais kaip medus ir uogienė, tiek su pikantiškais priedais, tokiais kaip padažas ar kiaušiniai.
Patiekalų grupė Kepiniai
Virtuvė Amerikietiška
Raktinis žodis sausainiai, sviestas
Paruošimo laikas 15 minutės
Gaminimo laikas 12 minutės
Porcijos 12 sausainių
Kalorijos 225

Sudedamosios dalys

  • 300 g universalių miltų
  • 1 šaukštas (15 g) kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis (5 g) druskos
  • 1 šaukštelis (5 g) granuliuoto cukraus
  • 113 g nesūdyto sviesto, šalto, supjaustyto kubeliais
  • 240 ml šaltų pasukų
  • 1 šaukštas (15 ml) lydyto sviesto

Instrukcijos

  • Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C ir išklokite kepimo skardą pergamentiniu popieriumi.
  • Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų, kol gerai susimaišys.
  • Į miltų mišinį sudėkite šaltą kubeliais supjaustytą sviestą. Konditerine formele arba pirštų galiukais įmaišykite sviestą į miltus, kol jie taps panašūs į stambius trupinius, kuriuose liks žirnio dydžio sviesto gabalėlių.
  • Mišinio centre padarykite duobutę ir supilkite šaltas pasukas.
  • Maišykite šakute, kol tešla vos susilies - ji turi būti šiurkšti, o ne visiškai lygi.
  • Išverskite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir atsargiai iškočiokite į maždaug 2 cm storio stačiakampį.
  • Sulenkite tešlą į trečdalius, kaip raidę, tada apverskite ją 90 laipsnių kampu ir vėl iškočiokite iki 2 cm storio.
  • Šį lankstymo procesą pakartokite dar kartą, kad sausainiuose susidarytų sluoksniai.
  • Naudodami 6 cm apvalų pjaustytuvą, pjaukite tiesiai žemyn į tešlą nesukdami (sukimas uždaro kraštus ir neleidžia pakilti).
  • Dėkite sausainius ant paruoštos kepimo skardos, išdėstydami juos taip, kad jie vos liestųsi, jei norite minkštų kraštų, arba 2 cm atstumu vienas nuo kito, jei norite traškesnių kraštų.
  • Viršų patepkite ištirpintu sviestu ir kepkite 12-15 minučių, kol pakils ir įgaus auksinę spalvą.
  • Išimkite iš orkaitės ir patiekite šiltus.

Pastabos

Kad sausainiai būtų patys traškiausi ir minkščiausi, per visą gaminimo procesą visus ingredientus laikykite kuo šaltesnius. Kepant šaltas sviestas sukuria garų kišenes, dėl kurių susidaro taip trokštami sluoksniai. Venkite per daug apdirbti tešlą, nes taip išsivysto glitimas ir sausainiai tampa kietesni - tešlą reikia apdirbti tik tiek, kad ji susijungtų. Norėdami pasiekti geriausių rezultatų, naudokite aštrią sausainių formelę ir spauskite tiesiai žemyn, nesukdami, kad mažiausiai pakiltų. Sausainių likučius galima laikyti sandariame inde ne ilgiau kaip dvi dienas, o prieš patiekiant - pašildyti šiltoje orkaitėje.