Įkaitinkite alyvuogių aliejų dideliame puode ant vidutinės ugnies.
Sudėkite smulkintą svogūną ir 3-4 minutes pakepinkite, kol taps permatomas.
Įmaišykite smulkintą česnaką ir dar minutę pakepinkite, kol jis taps kvapnus.
Sudėkite tarkuotus brokolius ir morkas, išmaišykite. Virkite 5-6 minutes, kol daržovės suminkštės.
Supilkite daržovių sultinį, užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 10 minučių.
Įberkite druskos, juodųjų pipirų ir muskato riešuto. Išmaišykite, kad susimaišytų.
Sumažinkite ugnį ir nuolat maišydami lėtai supilkite grietinėlę.
Dalimis sudėkite tarkuotą sūrį, maišydami, kol visiškai išsilydys ir sriuba sutirštės.
Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite prieskonius.
Patiekite sriubą karštą, papuošę papildomu tarkuotu sūriu arba pabarstę šviežiai maltais juodaisiais pipirais, jei norite.