Patiekalų grupė Vakarienė
Virtuvė Lietuviška, Žydiška
Raktinis žodis bulvės, svogūnai
Kad virtų bulvių kugelis būtų geriausios tekstūros, išvirtas bulves venkite perrinkti, nes taip gali išsiskirti per daug krakmolo ir susidaryti lipni konsistencija. Šį patiekalą galite patobulinti pridėdami tarkuotų morkų ar cukinijų, kad būtų maistingesnis ir spalvingesnis, arba įdėdami 100 g trupinto fetos sūrio, kad patiekalas būtų aštresnis. Kugelis puikiai pašildomas, todėl jį puikiai tinka ruošti iš anksto - tiesiog uždenkite folija, kad neišdžiūtų. Ypatingomis progomis galima paskaninti karamelizuotais svogūnais arba patiekti su grietine (60 ml vienai porcijai) ir šviežiomis žolelėmis, kad patiekalas būtų elegantiškas.