Vištienos krūtinėlės su pesto ir salotomis – tai ryškus, greitai paruoštas patiekalas, puikiai tinkantis užimtiems savaitės vakarams. Sultingos vištienos krūtinėlės yra apkeptos, tada pagardintos gausiu šaukštu žalios pesto, suteikiančios aromatingo baziliko ir šiek tiek česnako skonio.Kartu su šviežiomis, traškiomis salotomis, šis patiekalas suteikia tiek skonio, tiek maistingumo, nereikalaujant valandų praleisti virtuvėje. Svarbiausia šio patiekalo sudedamoji dalis yra kokybiškas pesto – pirktinis arba naminis – nes jis yra pagrindinis vištienos pagardas.Salotas galima pritaikyti pagal savo skonį, naudojant mėgstamas žaliąsias daržoves, pagardintas tik alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Šis derinys garantuoja lengvą, bet sočią vakarienę, kurią galima paruošti per mažiau nei 30 minučių.
Patiekalų grupė Vakarienė
Virtuvė Itališka
Raktinis žodis pesto, salotos, vištiena, vištienos krūtinėlė
Paruošimo laikas 10 minutėsminučių
Gaminimo laikas 18 minutėsminučių
Porcijos 2žmonėms
Kalorijos 420
Sudedamosios dalys
Vištienai:
2vnt.vištienos krūtinėlės, be kaulų, be odos (iš viso apie 300 g)
1šaukštas(15 ml) alyvuogių aliejaus
1/2šaukštelio(2,5 ml) druskos
1/4šaukštelio(1,25 ml) maltų juodųjų pipirų
2šaukštai(30 g) pesto
Salotoms:
80gmišrių salotų
80gvyšninių pomidorų, perpus supjaustytų
50gagurko, supjaustyto griežinėliais
1šaukštas(15 ml) alyvuogių aliejaus
1šaukštas(15 ml) citrinos sulčių
1/4šaukštelio(1,25 ml) druskos
1/8šaukštelio(0,6 ml) maltų juodųjų pipirų
Instrukcijos
Vištienos krūtinėlės nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Abi puses pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Vištienos krūtinėlės sudėkite į keptuvę ir kepkite 5–6 minutes iš kiekvienos pusės arba kol taps auksinės spalvos ir iškeps (vidaus temperatūra turėtų siekti 75 °C).
Sumažinkite ugnį iki mažos ir ant kiekvienos vištienos krūtinėlės užpilkite 1 šaukštą (15 g) pesto. Uždenkite ir palikite pesto šilti 1–2 minutes.
Kol vištiena kepa, dideliame dubenyje sumaišykite salotų lapus, vyšninius pomidorus ir agurkus.
Mažame dubenyje išplakite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir juoduosius pipirus. Palaistykite salotas ir išmaišykite, kad padažas tolygiai pasiskirstytų.
Patiekite kiekvieną vištienos krūtinėlę su salotų porcija šalia.
Pastabos
Norėdami gauti geriausią rezultatą, palikite vištieną kelias minutes pailsėti po kepimo, kad ji išsaugotų sultis. Jei norite, vištienos krūtinėlės galite kepti ant grotelių, o ne keptuvėje, kad jos įgautų dūmo skonio.Namų gamybos pesto padažas gali pagerinti šio patiekalo skonį, tačiau geros kokybės pirktinis padažas puikiai tinka, jei norite greitai pagaminti patiekalą. Salotoms galite pridėti papildomų ingredientų, pavyzdžiui, supjaustytų ridikų, alyvuogių arba tarkuoto parmezano, kad suteiktumėte papildomo skonio ir tekstūros.