Grįžti atgal
Greita vakarienė vištienos krūtinėlės su pesto ir salotomis

Vištienos krūtinėlės su pesto ir salotomis

Spausdinti receptą
Vištienos krūtinėlės su pesto ir salotomis – tai ryškus, greitai paruoštas patiekalas, puikiai tinkantis užimtiems savaitės vakarams. Sultingos vištienos krūtinėlės yra apkeptos, tada pagardintos gausiu šaukštu žalios pesto, suteikiančios aromatingo baziliko ir šiek tiek česnako skonio.
Kartu su šviežiomis, traškiomis salotomis, šis patiekalas suteikia tiek skonio, tiek maistingumo, nereikalaujant valandų praleisti virtuvėje. Svarbiausia šio patiekalo sudedamoji dalis yra kokybiškas pesto – pirktinis arba naminis – nes jis yra pagrindinis vištienos pagardas.
Salotas galima pritaikyti pagal savo skonį, naudojant mėgstamas žaliąsias daržoves, pagardintas tik alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Šis derinys garantuoja lengvą, bet sočią vakarienę, kurią galima paruošti per mažiau nei 30 minučių.
Patiekalų grupė Vakarienė
Virtuvė Itališka
Raktinis žodis pesto, salotos, vištiena, vištienos krūtinėlė
Paruošimo laikas 10 minutės
Gaminimo laikas 18 minutės
Porcijos 2 žmonėms
Kalorijos 420

Sudedamosios dalys

Vištienai:

  • 2 vnt. vištienos krūtinėlės, be kaulų, be odos (iš viso apie 300 g)
  • 1 šaukštas (15 ml) alyvuogių aliejaus
  • 1/2 šaukštelio (2,5 ml) druskos
  • 1/4 šaukštelio (1,25 ml) maltų juodųjų pipirų
  • 2 šaukštai (30 g) pesto

Salotoms:

  • 80 g mišrių salotų
  • 80 g vyšninių pomidorų, perpus supjaustytų
  • 50 g agurko, supjaustyto griežinėliais
  • 1 šaukštas (15 ml) alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas (15 ml) citrinos sulčių
  • 1/4 šaukštelio (1,25 ml) druskos
  • 1/8 šaukštelio (0,6 ml) maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos

  • Vištienos krūtinėlės nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Abi puses pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  • Nelipnioje keptuvėje vidutinio stiprumo ugnimi įkaitinkite 1 šaukštą (15 ml) alyvuogių aliejaus.
  • Vištienos krūtinėlės sudėkite į keptuvę ir kepkite 5–6 minutes iš kiekvienos pusės arba kol taps auksinės spalvos ir iškeps (vidaus temperatūra turėtų siekti 75 °C).
  • Sumažinkite ugnį iki mažos ir ant kiekvienos vištienos krūtinėlės užpilkite 1 šaukštą (15 g) pesto. Uždenkite ir palikite pesto šilti 1–2 minutes.
  • Kol vištiena kepa, dideliame dubenyje sumaišykite salotų lapus, vyšninius pomidorus ir agurkus.
  • Mažame dubenyje išplakite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir juoduosius pipirus. Palaistykite salotas ir išmaišykite, kad padažas tolygiai pasiskirstytų.
  • Patiekite kiekvieną vištienos krūtinėlę su salotų porcija šalia.

Pastabos

Norėdami gauti geriausią rezultatą, palikite vištieną kelias minutes pailsėti po kepimo, kad ji išsaugotų sultis. Jei norite, vištienos krūtinėlės galite kepti ant grotelių, o ne keptuvėje, kad jos įgautų dūmo skonio.
Namų gamybos pesto padažas gali pagerinti šio patiekalo skonį, tačiau geros kokybės pirktinis padažas puikiai tinka, jei norite greitai pagaminti patiekalą. Salotoms galite pridėti papildomų ingredientų, pavyzdžiui, supjaustytų ridikų, alyvuogių arba tarkuoto parmezano, kad suteiktumėte papildomo skonio ir tekstūros.