KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Žiemiška čili sriuba šildanti po šalto vakaro

    Žiemiška čili sriuba – šildanti po šalto vakaro

    Švelnus varškės apkepas namų jaukumo skonis

    Švelnus varškės apkepas – namų jaukumo skonis

    Rudeniškas obuolių pyragas kvepia rudeniu ir cinamonu

    Rudens obuolių pyragas – tiesiai iš močiutės virtuvės

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Žiemiška čili sriuba šildanti po šalto vakaro

    Žiemiška čili sriuba – šildanti po šalto vakaro

    Švelnus varškės apkepas namų jaukumo skonis

    Švelnus varškės apkepas – namų jaukumo skonis

    Rudeniškas obuolių pyragas kvepia rudeniu ir cinamonu

    Rudens obuolių pyragas – tiesiai iš močiutės virtuvės

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
Pagrindinis Receptai Vakarienė Šventinė vakarienė

Kepta antis su obuoliais

pagal Eleonora Kleodaitė
19 gegužės, 2025
į Šventinė vakarienė
473 20
0
Šventinė vakarienė kepta antis su obuoliais
740
PASIDALINIMAI
3.5k
PERŽIŪROS
Share on FacebookShare on Twitter
Pereiti prie recepto Spausdinti receptą

Auksinė kepta antis, blizganti šalia minkštų obuolių, yra šilumos ir bendrumo simbolis jūsų stalo. Pastebėsite, kad jos traški oda ir aromatingas įdaras ne tik sužadina apetitą, bet ir užsimena apie istorijas ir tradicijas, kuriomis norisi pasidalinti. Jei kada nors susimąstėte, kaip vienas patiekalas gali nulemti šventės nuotaiką, šio šventinio stalo akcento mene ir istorijoje rasite dar daugiau atradimų.

Pagrindiniai faktai

  • Kepta antis su obuoliais yra šventinis europietiškas patiekalas, populiarus ypatingomis progomis ir šventinėmis vakarienėmis.
  • Antis yra pagardinta ir įdaryta aromatingais prieskoniais, dažnai obuoliais ar citrusiniais vaisiais, kad būtų suteiktas geresnis skonis ir drėgmė.
  • Kepant vidutinėje temperatūroje, oda tampa traški, o mėsa sultinga, o dažnas glazūravimas suteikia saldumo ir gilumo.
  • Antį derinkite su rūgščiu vaisių padažu, pavyzdžiui, spanguolių ar slyvų, kad subalansuotumėte sodrų skonį.
  • Istoriškai obuoliai dėl savo saldumo ir aromato nuo viduramžių buvo naudojami Vidurio ir Rytų Europos ančių receptuose.

Receptas

Šventinė vakarienė kepta antis su obuoliais 001
Šventinė vakarienė kepta antis su obuoliais

Kepta antis su obuoliais

Spausdinti receptą
Kepta antis yra prabangus patiekalas, puikiai tinkantis bet kokiai šventinei vakarienei, pasižymintis sodriu skoniu ir sultinga tekstūra, kuris paverčia įprastą valgį šventiniu. Puikios keptos anties paslaptis yra traški, auksaspalvė odelė ir minkšta, sultingos mėsos pusiausvyra, kurią galima pasiekti kruopščiai paruošiant, pagardinant ir kepant.
Šiame klasikiniame recepte naudojamos aromatingos žolelės, citrusiniai vaisiai ir česnakas, kurie suteikia antims gilumo, tuo pačiu išryškindami jos natūralų sodrumą. Prieš pradėdami, įsitikinkite, kad antis yra visiškai atšildyta ir kambario temperatūros, kad kepdama tolygiai iškeptų. Recepte naudojami keli paprasti ingredientai, kad skonis būtų kuo geresnis, o procesas yra nesudėtingas: paukštį pagardinkite, įdarykite aromatiniais augalais ir kepkite, kol oda taps traški, o mėsa iškeps.
Patiekta su keptomis daržovėmis, bulvėmis ar šventiniu vaisių padažu, ši kepta antis bus jūsų susibūrimo akcentas.
Patiekalų grupė Vakarienė
Virtuvė Europietiška
Raktinis žodis antis, obuoliai
Paruošimo laikas 30 minutės minučių
Gaminimo laikas 1 valanda val. 30 minutės minučių
Porcijos 4 žmonėms
Kalorijos 700

Sudedamosios dalys

Ančiai

  • 1 visa antis (apie 2 kg), išvalyta, be vidaus organų
  • 10 g druskos
  • 5 g šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 apelsinas, supjaustytas ketvirčiais
  • 1 citrina, supjaustyta ketvirčiais
  • 1 galva česnako, perpus perpjauta horizontaliai
  • 10 g šviežio čiobrelio šakelių
  • 10 g šviežio rozmarino šakelių

Glazūrai

  • 30 ml medaus
  • 30 ml sojos padažo
  • 15 ml balzaminio acto

Instrukcijos

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (ventiliatorius 160 °C).
  • Nusausinkite antį popieriniu rankšluosčiu. Aštriu peiliu subadykite odą (nesudarykite mėsos), kad riebalai išsiskirtų ir oda taptų traški.
  • Antį iš vidaus ir išorės pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais.
  • Anties vidų įdarykite apelsinų ketvirčiais, citrinos ketvirčiais, per pusę supjaustyta česnako galvute, čiobreliais ir rozmarinais.
  • Anties kojas suriškite virtuviniu siūlu ir sparnelius užlenkite po apačia.
  • Ant kepimo skardos grotelių padėkite krūtine į viršų. Kepkite 60 minučių.
  • Kol antis kepa, mažame dubenyje sumaišykite medų, sojos padažą ir balzaminį actą, kad gautumėte glazūrą.
  • Po 60 minučių atsargiai išimkite antį iš orkaitės. Glazūrą tepkite ant odos, tada antį vėl įdėkite į orkaitę.
  • Kepkite dar 30 minučių, kartais aptepdami glazūra, kol oda taps giliai auksinė ir traški, o sultys bus skaidrios (vidinė temperatūra turėtų siekti 75 °C storiausioje šlaunies dalyje).
  • Prieš pjaustydami antį, palikite ją 15 minučių. Išimkite aromatines žoleles iš ertmės ir išmeskite.

Pastabos

Norėdami gauti geriausią rezultatą, po kepimo palikite antį atidengtą – taip sultys pasiskirstys ir oda išliks traški.
Iš kepimo skardos išsaugokite išlydytą anties riebalą – jis puikiai tinka bulvėms ar daržovėms kepti. Jei norite saldžiau, į glazūrą įdėkite šaukštą apelsinų marmelado.
Visada naudokite mėsos termometrą, kad patikrintumėte, ar antiena iškepusi, nes perkepta antiena greitai tampa sausa. Patiekite su rūgščiu padažu (pavyzdžiui, vyšnių, spanguolių ar slyvų), kuris subalansuos mėsos sodrumą.

Istorija

Nors kepta antis dabar yra šventinis patiekalas, jos šaknys siekia gilias Europos kulinarines tradicijas, ypač Vidurio ir Rytų Europoje.

Istoriniuose šaltiniuose rasite įrašų, kad antis puošė tiek kilmingųjų, tiek valstiečių stalus, buvo vertinama dėl sodraus skonio ir prieinamumo netoli pelkių ir upių.

Viduramžiais virėjai pradėjo derinti antį su vaisiais, ypač obuoliais, kad subalansuotų paukščio stiprų skonį su saldumu ir rūgštumu.

Šį derinį galima atsekti vokiečių, lenkų ir rusų virtuvėse, kur kepta antis su obuoliais tapo klasikiniu patiekalu švenčių ir ypatingų susibūrimų metu.

Per šimtmečius šeimos tobulino receptus ir perdavė juos iš kartos į kartą.

Šiandien, ruošdami keptą antį su obuoliais, jūs prisijungiate prie ilgos virėjų, švenčiančių tradicijas ir skonį, eilės.

Paskutinės mintys

Kai šventiniam stalui patiekiate keptą antį, jūs ne tik dalijatės maistu, bet ir tęsiate turtingą kulinarinę tradiciją, kuri tęsiasi šimtmečius. Jūs kviečiate savo svečius paragauti kažko ypatingo, elegantiško ir giliai patenkinančio patiekalo.

Kepta antis su obuoliais suteikia puikią pusiausvyrą tarp pikantiško ir saldaus skonio, todėl kiekvienas kąsnis tampa nepamirštamas. Pasirinkdami šį pagrindinį patiekalą, parodote, kad vertinate drąsius skonius ir esate pasiruošę kulinarinėms kelionėms.

Nesibaiminkite proceso. Su trupučiu pasiruošimo jūsų antis bus gražiai traški ir minkšta, ir nustebins visus susirinkusius.

Žymos: antisapelsinaibalzaminis actasčesnakasčiobreliscitrinamedusrozmarimassojos padažas
Eleonora Kleodaitė

Eleonora Kleodaitė

Naujienlaiškis

Populiarūs receptai

  • Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    755 pasidalinimai
    Pasidalinti 302 Tweet 189
  • Gaivinančios tuno salotos su agurkais ir citrina

    747 pasidalinimai
    Pasidalinti 299 Tweet 187
  • Šokoladinis greitas desertas mikrobangėje

    742 pasidalinimai
    Pasidalinti 297 Tweet 186
  • Kreminė moliūgų sriuba su imbieru

    743 pasidalinimai
    Pasidalinti 297 Tweet 186
  • Šalti užkandžiai su lašiša

    744 pasidalinimai
    Pasidalinti 298 Tweet 186
  • Vaikiška pieniška sriuba su makaronais

    741 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185

Navigacija

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Apie mus
  • Kontaktai

Naujausi receptai

Žiemiška čili sriuba šildanti po šalto vakaro

Žiemiška čili sriuba – šildanti po šalto vakaro

22 spalio, 2025
Švelnus varškės apkepas namų jaukumo skonis

Švelnus varškės apkepas – namų jaukumo skonis

13 spalio, 2025

Naršyti pagal kategorijas

  • Desertai
  • Gaivios salotos
  • Gėrimai
  • Greita vakarienė
  • Greiti desertai
  • Greiti pusryčiai
  • Kepimo ir gaminimo patarimai
  • Kopūstų ir burokėlių salotos
  • Makaronų receptai
  • Maskarponės, varškės desertai
  • Mėsos patiekalai
  • Mišrainės šventėms
  • Pieniškos sriubos
  • Pyragai
  • Saldūs pusryčiai
  • Šalti užkandžiai
  • Šaltos sriubos
  • Sausainiai
  • Sočios salotos
  • Sriubos
  • Sriubos pietums
  • Sūrieji pusryčiai
  • Sveika vakarienė
  • Sveiki pusryčiai
  • Sveiki receptai
  • Sveiki užkandžiai
  • Šventinė vakarienė
  • Tortai
  • Tradicinės sriubos
  • Trintos sriubos
  • Vakarienės vaikams
  • Vegetariški pietūs

Naršyti pagal ingredientus

agurkai apelsinai avinžirniai avižos bananai brokoliai bulvės burokėliai cinamonas citrina citrinos sultys cukinija daržovių sultinys graikiškas jogurtas grietinėlė grietinėlės sūris juodasis šokoladas kakava kiaušiniai klevų sirupas lašiša makaronai medus morkos muskato riešutai obuoliai paprika parmezanas pasukos petražolės pienas pomidorai salieros salotos spagečiai sviestas svogūnai sūris uogos vanilė vanilės ekstraktas vyšniniai pomidorai česnakas čiobrelis šokoladas

Draugai

Tlgrm.lt

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.