KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Žiemiška čili sriuba šildanti po šalto vakaro

    Žiemiška čili sriuba – šildanti po šalto vakaro

    Švelnus varškės apkepas namų jaukumo skonis

    Švelnus varškės apkepas – namų jaukumo skonis

    Rudeniškas obuolių pyragas kvepia rudeniu ir cinamonu

    Rudens obuolių pyragas – tiesiai iš močiutės virtuvės

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Žiemiška čili sriuba šildanti po šalto vakaro

    Žiemiška čili sriuba – šildanti po šalto vakaro

    Švelnus varškės apkepas namų jaukumo skonis

    Švelnus varškės apkepas – namų jaukumo skonis

    Rudeniškas obuolių pyragas kvepia rudeniu ir cinamonu

    Rudens obuolių pyragas – tiesiai iš močiutės virtuvės

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
Pagrindinis Salotos ir mišrainės Sočios salotos

Makaronų salotos su fetos sūriu ir daržovėmis

pagal Eleonora Kleodaitė
20 gegužės, 2025
į Sočios salotos
483 10
0
Makaronų salotos su fetos sūriu ir daržovėmis
740
PASIDALINIMAI
3.5k
PERŽIŪROS
Share on FacebookShare on Twitter
Pereiti prie recepto Spausdinti receptą

Galbūt nesuvokiate, kad fetos sūris ir šviežios daržovės gali visiškai pakeisti makaronų salotų skonį. Šiame Viduržemio jūros regiono įkvėptame patiekale yra subtili pusiausvyra tarp kreminės, pikantiškos ir traškios skonių, kurios lengva nepastebėti, jei skubėsite. Jei jums įdomu, kaip keli paprasti ingredientai gali klasikinį pagrindinį patiekalą paversti įsimintinu, norėsite sužinoti, kuo ši versija išsiskiria iš kitų.

Pagrindinės išvados

  • Virtus trumpus makaronus sumaišykite su trupinta feta, vyšniniais pomidorais, agurkais ir raudonąja paprika ir sukurkite gaivias Viduržemio jūros regiono salotas.
  • Salotas užpilkite paprastu padažu iš alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, raudonėlio, druskos ir juodųjų pipirų.
  • Prieš patiekdami salotas atšaldykite bent 15 minučių, kad išryškėtų jų skonis ir tekstūra.
  • Kad rezultatai būtų geriausi, naudokite aukštos kokybės fetos sūrį ir šviežiausias turimas daržoves.
  • Šias makaronų salotas galima keisti – jei norite, pridėkite keptos vištienos arba avinžirnių, kad gautumėte papildomų baltymų.

Receptas

Makaronų salotos su fetos sūriu ir daržovėmis 001
Makaronų salotos su fetos sūriu ir daržovėmis

Makaronų salotos su fetos sūriu ir daržovėmis

Spausdinti receptą
Makaronų salotos su fetos sūriu ir daržovėmis – atgaivinantis ir spalvingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek šiltomis, tiek vėsiomis dienomis. Jame derinami al dente makaronai su traškiomis, gyvybingomis daržovėmis ir kreminiu fetos sūriu, o visa tai pagardinama ryškiu citrinų ir alyvuogių aliejaus padažu.
Šios salotos ne tik vizualiai patrauklios, bet ir kupinos skonio bei maistingųjų medžiagų, todėl puikiai tinka iškyloms, pobūviams ar lengviems pietums. Šio recepto grožis – jo universalumas, nes galite keisti mėgstamomis sezoninėmis daržovėmis arba pridėti saują šviežių žolelių, kad salotos įgautų papildomo aromato.
Fetos sūris suteikia pikantiško sūrumo, kuris puikiai papildo saldžias daržoves ir sūrias alyvuoges. Patiekite atšaldytą arba kambario temperatūros; bet kokiu atveju jis tikrai pradžiugins jūsų skonio receptorius.
Patiekalų grupė Salotos ir mišrainės
Virtuvė Viduržemio jūros
Raktinis žodis cezario salotos, daržovės, fetos sūris, makaronai
Paruošimo laikas 20 minutės minučių
Gaminimo laikas 13 minutės minučių
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos 350

Sudedamosios dalys

  • 250 g trumpųjų makaronų (penne, fusilli arba farfalle)
  • 150 g sutrupinto fetos sūrio
  • 150 g vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
  • 100 g agurkų, supjaustytų kubeliais
  • 80 g raudonosios paprikos, supjaustytos kubeliais
  • 50 g raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 60 g juodųjų alyvuogių be kauliukų, supjaustytų griežinėliais
  • 15 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • 5 g šviežių petražolių, susmulkintų
  • 1 g džiovinto raudonėlio
  • 2 g druskos
  • 1 g maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos

  • Užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens. Sudėkite makaronus ir virkite pagal pakuotės nurodymus, kol jie bus al dente (paprastai 8-10 minučių).
  • Kol makaronai verda, paruoškite daržoves: vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, agurką ir papriką supjaustykite kubeliais, raudonąjį svogūną smulkiai supjaustykite, alyvuoges – griežinėliais.
  • Nedideliame dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis, alyvuogių aliejų, džiovintą raudonėlį, druską ir juoduosius pipirus, kad pagamintumėte padažą.
  • Kai makaronai išvirs, nusausinkite juos ir nuplaukite po šaltu vandeniu, kad atvėstų ir sustabdytų virimo procesą.
  • Dideliame dubenyje sumaišykite atvėsusius makaronus su vyšniniais pomidorais, agurkais, paprikomis, raudonaisiais svogūnais, alyvuogėmis ir smulkintu fetos sūriu.
  • Salotas užpilkite padažu ir atsargiai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai susijungtų.
  • Prieš patiekdami pabarstykite šviežiai kapotomis petražolėmis. Jei reikia, pakoreguokite prieskonius.

Pastabos

Kad salotos būtų geriausio skonio, prieš patiekdami leiskite joms bent 15 minučių pailsėti šaldytuve – taip skoniai puikiai susilies. Jei norite į salotas įmaišyti papildomų baltymų, įberkite keptos vištienos arba avinžirnių.
Visada naudokite aukštos kokybės fetą ir šviežias daržoves, kad skonis būtų ryškiausias. Jei ruošiate iš anksto, fetą ir padažą laikykite atskirai iki pat patiekimo, kad salotos išliktų šviežios ir tekstūros.

Istorija

Nors makaronų salotos gali atrodyti kaip šiuolaikinis išradimas, jų šaknys siekia senąsias Viduržemio jūros regiono virtuves, kur virėjai paprastai ir skoningai derino grūdus, šviežias daržoves ir pikantiškus sūrius.

Galite įsivaizduoti, kaip pirmieji graikai ir romėnai maišė miežius ar kviečius su alyvuogėmis, žolelėmis ir pirmosiomis fetos formomis. Makaronams išpopuliarėjus Italijoje, jų variantai paplito po visą Europą, o kiekviename regione ingredientai buvo pritaikomi atsižvelgiant į vietinius produktus ir sūrį.

XX a., pagerėjus šaldymo ir kelionių po pasaulį galimybėms, šie šalti grūdų ir daržovių patiekalai virto tuo, ką dabar vadiname makaronų salotomis.

Fetos sūris, gaminamas iš avių pieno, išliko mėgstamas dėl savo brinzinio skonio ir trapios tekstūros.

Šiandien mėgaujatės patiekalu, kurį suformavo šimtmečius trukusios Viduržemio jūros regiono tradicijos ir kulinariniai mainai.

Galutinės mintys

Nesvarbu, ar ruošiate greitus pietus, ar patiekalą vasaros susibūrimui, maistinės salotos su fetos sūriu ir daržovėmis puikiai suderina skonį ir patogumą.

Gausite žydinčių spalvų, trapios tekstūros ir aštraus fetos skonio, todėl kiekvienas kąsnis bus sotus ir gaivus. Šį patiekalą lengva pritaikyti pagal savo skonį – pakeiskite daržoves, išbandykite įvairias žoleles arba pridėkite baltymų, pavyzdžiui, keptos vištienos ar avinžirnių.

Jums nereikia išlavintų maisto gaminimo įgūdžių ar valandų virtuvėje. Tiesiog sumaišykite virtus makaronus, mėgstamas daržoves ir fetą su paprastu vinaigrette, ir viskas paruošta.

Šios salotos puikiai tinka keliaujant, todėl tinkamos iškyloms ar piknikams. Galiausiai įsitikinsite, kad tai toks pat universalus ir skanus patiekalas.

Žymos: agurkaialyvuogėscitrinos sultysfetos sūrismakaronaipaprikaraudonasis svogūnasvyšniniai pomidorai
Eleonora Kleodaitė

Eleonora Kleodaitė

Naujienlaiškis

Populiarūs receptai

  • Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    756 pasidalinimai
    Pasidalinti 302 Tweet 189
  • Švelnus varškės apkepas – namų jaukumo skonis

    741 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Žiemiška čili sriuba – šildanti po šalto vakaro

    740 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Vaikiška pieniška sriuba su makaronais

    742 pasidalinimai
    Pasidalinti 297 Tweet 186
  • Rudens obuolių pyragas – tiesiai iš močiutės virtuvės

    742 pasidalinimai
    Pasidalinti 297 Tweet 186
  • Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    740 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185

Navigacija

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Apie mus
  • Kontaktai

Naujausi receptai

Žiemiška čili sriuba šildanti po šalto vakaro

Žiemiška čili sriuba – šildanti po šalto vakaro

22 spalio, 2025
Švelnus varškės apkepas namų jaukumo skonis

Švelnus varškės apkepas – namų jaukumo skonis

13 spalio, 2025

Naršyti pagal kategorijas

  • Desertai
  • Gaivios salotos
  • Gėrimai
  • Greita vakarienė
  • Greiti desertai
  • Greiti pusryčiai
  • Kepimo ir gaminimo patarimai
  • Kopūstų ir burokėlių salotos
  • Makaronų receptai
  • Maskarponės, varškės desertai
  • Mėsos patiekalai
  • Mišrainės šventėms
  • Pieniškos sriubos
  • Pyragai
  • Saldūs pusryčiai
  • Šalti užkandžiai
  • Šaltos sriubos
  • Sausainiai
  • Sočios salotos
  • Sriubos
  • Sriubos pietums
  • Sūrieji pusryčiai
  • Sveika vakarienė
  • Sveiki pusryčiai
  • Sveiki receptai
  • Sveiki užkandžiai
  • Šventinė vakarienė
  • Tortai
  • Tradicinės sriubos
  • Trintos sriubos
  • Vakarienės vaikams
  • Vegetariški pietūs

Naršyti pagal ingredientus

agurkai apelsinai avinžirniai avižos bananai brokoliai bulvės burokėliai cinamonas citrina citrinos sultys cukinija daržovių sultinys graikiškas jogurtas grietinėlė grietinėlės sūris juodasis šokoladas kakava kiaušiniai klevų sirupas lašiša makaronai medus morkos muskato riešutai obuoliai paprika parmezanas pasukos petražolės pienas pomidorai salieros salotos spagečiai sviestas svogūnai sūris uogos vanilė vanilės ekstraktas vyšniniai pomidorai česnakas čiobrelis šokoladas

Draugai

Tlgrm.lt

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.