Jei norite pusryčių, kurie būtų ir skanūs, ir šiek tiek išskirtiniai, minkšti amerikietiški blynai gali būti būtent tai, ko jums reikia. Jų minkšta tekstūra ir šilti, auksiniai krašteliai kviečia sulėtinti tempą ir mėgautis kiekvienu kąsniu. Nesvarbu, ar juos mėgstate paprastus, ar su gausiais įdarais, šie blynai ne veltui išliko populiarūs per daugelį metų. Bet kas iš tiesų juos daro tokius lengvus ir nepakartojamus?
Pagrindiniai dalykai
- Minkšti amerikietiški blynai yra greiti ir lengvai pagaminami, jų paruošimas užtrunka tik 10 minučių, o kepimas – 15 minučių.
- Tešlai naudojamas kepimo milteliai ir ji paliekama pastovėti, kad būtų pasiekta minkšta, puri tekstūra ir auksinės rudos spalvos paviršius.
- Klasikiniai pagardai, tokie kaip uogos, sirupas ar plakta grietinėlė, daro šiuos blynelius universaliu mėgstamu pusryčių patiekalu.
- Blynelius galima pritaikyti pagal savo skonį, įmaišant mėlynių, šokolado gabaliukų ar bananų.
- Dėl turtingos istorijos ir ryšio su savaitgalio pusryčiais jie yra mėgstamas patiekalas amerikiečių virtuvėje.
Receptas


Minkšti amerikietiški blynai: tobulas savaitgalio pusrytis
Sudedamosios dalys
- 190 g kvietinių miltų (universalios paskirties)
- 15 g kepimo miltelių (apie 3 ½ arbatinio šaukštelio)
- 13 g granuliuoto cukraus (apie 1 valgomasis šaukštas)
- 7 g druskos (apie 1 ½ arbatinio šaukštelio)
- 300 ml pieno
- 1 kiaušinis
- 45 g nesūdyto sviesto, ištirpinto (ir papildomai kepimui)
- 5 ml vanilės ekstrakto (1 arbatinis šaukštelis)
Instrukcijos
- Dideliame maišymo dubenyje išplakite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską.
- Atskirame dubenyje išplakite kiaušinį, tada įpilkite pieno, išlydyto sviesto ir vanilės ekstrakto. Gerai išmaišykite.
- Supilkite skystus ingredientus į sausus ingredientus ir švelniai maišykite, kol viskas susimaišys. Tešla turėtų būti šiek tiek gumulėta – nemaišykite per daug.
- Įkaitinkite neprilipamą keptuvę arba keptuvę ant vidutinės ugnies ir lengvai sutepkite sviestu.
- Į keptuvę supilkite apie 1/4 puodelio tešlos kiekvienam blynui. Kepkite, kol ant paviršiaus susidarys burbuliukai, o kraštai atrodys sutvirtėję, apie 2–3 minutes.
- Apverskite blynus ir kepkite dar 1–2 minutes, kol jie taps auksinės spalvos ir iškeps.
- Iškepusius blynus perkelkite į šiltą lėkštę ir pakartokite su likusia tešlu.
- Patiekite iškart su mėgstamais padažais.
Pastabos
Istorija
Nors blynai turi senovines šaknis, žinoma amerikietiška versija pradėjo formuotis XVIII ir XIX amžiuje.
Tyrinėdami jų istoriją, sužinosite, kad Šiaurės Amerikos kolonistai pritaikė senus europietiškus receptus, keisdami turimus ingredientus, pavyzdžiui, kukurūzų miltus ar grikius, kol kvietiniai miltai tapo įprasti.
XIX a. viduryje išradus kepimo miltelius, blynai staiga tapo purūs ir lengvesni – tai buvo tikra revoliucija.
Šie blynai greitai tapo pagrindiniu pusryčių patiekalu, ypač dėl to, kad vietinių klevų sirupas puikiai derėjo su jų minkšta tekstūra.
Laikui bėgant, juos galima buvo pamatyti užeigose, namų virtuvėse ir net pop kultūroje.
Paskutinės mintys
Nuo turtingos istorijos iki mylimo vietos pusryčių stalo, akivaizdu, kad amerikietiški blynai yra ne tik skanūs, bet ir suteikia komfortą bei tradicijas kiekvienu kąsniu.
Kai kepate šiuos blynus, jūs ne tik ruošiate pusryčius, bet ir kuriate paprastą malonumą, kuris jungia kartas ir sukuria jaukią savaitgalio atmosferą.
Jų lengva, puri tekstūra ir auksiniai kraštai kviečia sulėtinti tempą ir mėgautis akimirka, nesvarbu, ar juos valgote su klasikiniais klevų sirupu, uogomis ar pabarstytais cukraus pudra.