Tuoj atrasite, kas išskiria išties išskirtinį šokoladinį braunį iš įprastų. Tobulas šokoladinis braunis yra ne tik desertas – tai patirtis, kurioje traškus viršus ir burnoje tirpstantis minkštas vidus suderina traškią tekstūrą. Nors daugelis receptų teigia esantys tobuli, specifiniai metodai ir ingredientai sukuria tą sunkiai pasiekiamą tekstūrą, kurios ieškojote. Kokia paslaptis, kaip pasiekti tobulą drėgmės lygį, o ne gauti braunių sriubą? Atsakymas gali jus nustebinti.
Svarbiausios išvados
- Naudokite aukštos kokybės juodąjį šokoladą (70 % kakavos), kad skonis būtų gilesnis ir drėgmės balansas būtų tobulas.
- Neperkepkite – išimkite braunius, kai dantų krapštukas mato drėgnus trupinius, bet ne šlapią tešlą.
- Įdėkite kambario temperatūros sviesto ir kiaušinių, kad būtų tinkamas emulsinimas ir tekstūra.
- Subalansuokite granuliuotą ir rudąjį cukrų, kad paviršius būtų traškus, o vidus – minkštas.
- Atvėsusius iki kambario temperatūros braunius laikykite šaldytuve, kad minkšta tekstūra būtų intensyvesnė.
Tobulas drėgnas šokoladinis braunis – Receptas


Tobulas drėgnas šokoladinis braunis
Sudedamosios dalys
- 200 g smulkinto juodojo šokolado (70 % kakavos)
- 170 g nesūdyto sviesto
- 250 g granuliuoto cukraus
- 100 g rudojo cukraus, pakelio
- 3 dideli kiaušiniai (apie 150 g)
- 5 ml vanilės ekstrakto
- 130 g universalių miltų
- 60 g nesaldintų kakavos miltelių
- 3 g druskos (½ arb. šaukštelio)
- 100 g stambiai supjaustytų graikinių riešutų (nebūtina)
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, palikdami šiek tiek pertekliaus šonuose, kad būtų lengva išimti.
- Sudėkite smulkintą juodąjį šokoladą ir sviestą į didelį karščiui atsparų dubenį. Ištirpinkite puode arba mikrobangų krosnelėje 30 sekundžių intervalais, tarp kiekvieno intervalo pamaišydami, kol masė taps vientisa. Leiskite šiek tiek atvėsti.
- Į ištirpinto šokolado mišinį įmaišykite granuliuotą ir rudąjį cukrų, kol gerai susimaišys.
- Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdami po kiekvieno. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
- Atskirame dubenyje persijokite miltus, kakavos miltelius ir druską.
- Švelniai įmaišykite sausus ingredientus į šokolado mišinį, kol vos susijungs. Nepermaišykite.
- Jei naudojate graikinius riešutus, įmaišykite juos į tešlą.
- Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą, tolygiai paskirstydami ją kampuose.
- Kepkite 25–30 minučių arba tol, kol į centrą įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukiamas su keliais drėgnais trupiniais (ne šlapia tešla).
- Prieš iškeldami braunius, leiskite jiems visiškai atvėsti formoje ant grotelių.
- Supjaustykite į 16 vienodų kvadratėlių ir patiekite.
Pastabos
Istorija
Mėgaudamiesi šiais sodriais, minkštais pyragaičiais iš aukščiau pateikto recepto, galite susimąstyti, iš kur atsirado šis mėgstamas šokoladinis skanėstas. Braunis pirmą kartą Amerikos virtuvėse pasirodė maždaug XX amžiaus sandūroje.
Ankstyviausią jo receptą rasite 1906 m. „Bostono kulinarijos mokyklos kulinarijos knygoje“, tačiau legendos jį sieja su dar senesniais laikais. Vienoje populiarioje istorijoje nuopelnai priskiriami Berthai Palmer, Čikagos aukštuomenės atstovei, kuri 1893 m. Pasaulinei Kolumbijos parodai užsisakė deserto, mažesnio už tortą, bet didesnio už sausainius. Kita istorija teigia, kad šokoladiniai brauniai gimė dėl kepėjo klaidos, kai šis pamiršo į šokoladinio pyrago tešlą įberti raugo.
Kad ir kokia būtų jų tikroji kilmė, šokoladiniai pyragaičiai greitai tapo amerikietiška klasika, išsivystę nuo ankstyvųjų braunių versijų iki šių dienų pūderuotų, drėgnų skanėstų.
Baigiamosios mintys
Kiekviena puiki braunių patirtis priklauso nuo asmeninių pageidavimų, nesvarbu, ar esate pūderuotų, ar pyragaičių mėgėjai. Iš tikrųjų svarbu, kad jums patiktų procesas ir rezultatas. Nebijokite eksperimentuoti su savo skoniui tinkančiais variantais – įdėkite riešutų, įmaišykite karamelės arba pabarstykite jūros druskos.
Atminkite, kad net ir netobuli brauniai paprastai yra skanūs. Jei jie šiek tiek neiškepę, vadinkite juos fudge. Jei jie perkepę, patiekite juos su ledais. Šio klasikinio skanėsto grožis slypi jo atlaidume.
Geriausiems rezultatams pasiekti ingredientus laikykite kambario temperatūroje ir nepermaišykite tešlos. Netrukus išsiugdysite intuiciją, kaip pagaminti tobulą pyragėlį, ir tai yra pats vertingiausias receptas iš visų.