KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    Traškūs vafliai

    Traškūs vafliai

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    Traškūs vafliai

    Traškūs vafliai

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
Pagrindinis Receptai Desertai

Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

pagal Eleonora Kleodaitė
17 birželio, 2025
į Desertai
468 25
0
Tobulas drėgnas šokoladinis braunis
739
PASIDALINIMAI
3.5k
PERŽIŪROS
Share on FacebookShare on Twitter
Pereiti prie recepto Spausdinti receptą

Tuoj atrasite, kas išskiria išties išskirtinį šokoladinį braunį iš įprastų. Tobulas šokoladinis braunis yra ne tik desertas – tai patirtis, kurioje traškus viršus ir burnoje tirpstantis minkštas vidus suderina traškią tekstūrą. Nors daugelis receptų teigia esantys tobuli, specifiniai metodai ir ingredientai sukuria tą sunkiai pasiekiamą tekstūrą, kurios ieškojote. Kokia paslaptis, kaip pasiekti tobulą drėgmės lygį, o ne gauti braunių sriubą? Atsakymas gali jus nustebinti.

Svarbiausios išvados

  • Naudokite aukštos kokybės juodąjį šokoladą (70 % kakavos), kad skonis būtų gilesnis ir drėgmės balansas būtų tobulas.
  • Neperkepkite – išimkite braunius, kai dantų krapštukas mato drėgnus trupinius, bet ne šlapią tešlą.
  • Įdėkite kambario temperatūros sviesto ir kiaušinių, kad būtų tinkamas emulsinimas ir tekstūra.
  • Subalansuokite granuliuotą ir rudąjį cukrų, kad paviršius būtų traškus, o vidus – minkštas.
  • Atvėsusius iki kambario temperatūros braunius laikykite šaldytuve, kad minkšta tekstūra būtų intensyvesnė.

Tobulas drėgnas šokoladinis braunis – Receptas

Tobulas drėgnas šokoladinis braunis 001
Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

Spausdinti receptą
Nėra nieko tokio sotaus, kaip įkąsti tobulai drėgną šokoladinį braunį su traškiu viršumi ir minkštu vidumi. Šis receptas pasiekia idealų balansą tarp pyrago ir minkštos tekstūros, sukurdamas braunį, kuris tirpsta burnoje ir suteikia intensyvų šokolado pojūtį.
Aukštos kokybės juodojo šokolado ir kakavos miltelių derinys sukuria skonio gilumą, o rudojo cukraus įdėjimas garantuoja, kad drėgmė išliks kepimo metu.
Šiuos pyragaičius išskirtiniais daro paruošimo būdas. Išlydydami sviestą ir šokoladą kartu ir atsargiai nepermaišydami tešlos, pasieksite tą geidžiamąją tirštą, minkštą tekstūrą. Papildomi graikiniai riešutai suteikia malonų tekstūros kontrastą, tačiau pyragaičiai tokie pat skanūs ir be jų, jei norite gryno šokolado. Šis patikimas receptas taps jūsų mėgstamiausiu, kai užgrius šokolado troškimas.
Patiekalų grupė Desertas
Virtuvė Amerikietiška
Raktinis žodis braunis, šokoladas
Paruošimo laikas 15 minutės minučių
Gaminimo laikas 28 minutės minučių
Porcijos 16 braunių
Kalorijos 282

Sudedamosios dalys

  • 200 g smulkinto juodojo šokolado (70 % kakavos)
  • 170 g nesūdyto sviesto
  • 250 g granuliuoto cukraus
  • 100 g rudojo cukraus, pakelio
  • 3 dideli kiaušiniai (apie 150 g)
  • 5 ml vanilės ekstrakto
  • 130 g universalių miltų
  • 60 g nesaldintų kakavos miltelių
  • 3 g druskos (½ arb. šaukštelio)
  • 100 g stambiai supjaustytų graikinių riešutų (nebūtina)

Instrukcijos

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, palikdami šiek tiek pertekliaus šonuose, kad būtų lengva išimti.
  • Sudėkite smulkintą juodąjį šokoladą ir sviestą į didelį karščiui atsparų dubenį. Ištirpinkite puode arba mikrobangų krosnelėje 30 sekundžių intervalais, tarp kiekvieno intervalo pamaišydami, kol masė taps vientisa. Leiskite šiek tiek atvėsti.
  • Į ištirpinto šokolado mišinį įmaišykite granuliuotą ir rudąjį cukrų, kol gerai susimaišys.
  • Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdami po kiekvieno. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
  • Atskirame dubenyje persijokite miltus, kakavos miltelius ir druską.
  • Švelniai įmaišykite sausus ingredientus į šokolado mišinį, kol vos susijungs. Nepermaišykite.
  • Jei naudojate graikinius riešutus, įmaišykite juos į tešlą.
  • Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą, tolygiai paskirstydami ją kampuose.
  • Kepkite 25–30 minučių arba tol, kol į centrą įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukiamas su keliais drėgnais trupiniais (ne šlapia tešla).
  • Prieš iškeldami braunius, leiskite jiems visiškai atvėsti formoje ant grotelių.
  • Supjaustykite į 16 vienodų kvadratėlių ir patiekite.

Pastabos

Norėdami iškepti išties išskirtinius braunius, atidžiai stebėkite kepimo laiką – net minutė ar dvi gali nulemti, ar braunis bus tobulas, ar sausas. Būtina patikrinti kepimą dantų krapštuku: ieškokite drėgnų trupinių, o ne visiškai švarių ar šlapių nuo tešlos. Norėdami dar labiau pagardinti, prieš kepdami pabandykite pabarstyti dribsnių jūros druskos, kad sustiprintumėte šokolado skonį. Jei pyragaičius visiškai atvėsusį valandą palaikysite šaldytuve, juos bus lengviau švariai supjaustyti ir jie gali sustiprinti pyrago tekstūrą. Laikykite sandariame inde kambario temperatūroje iki 4 dienų arba užšaldykite iki 3 mėnesių.

Istorija

Mėgaudamiesi šiais sodriais, minkštais pyragaičiais iš aukščiau pateikto recepto, galite susimąstyti, iš kur atsirado šis mėgstamas šokoladinis skanėstas. Braunis pirmą kartą Amerikos virtuvėse pasirodė maždaug XX amžiaus sandūroje.

Ankstyviausią jo receptą rasite 1906 m. „Bostono kulinarijos mokyklos kulinarijos knygoje“, tačiau legendos jį sieja su dar senesniais laikais. Vienoje populiarioje istorijoje nuopelnai priskiriami Berthai Palmer, Čikagos aukštuomenės atstovei, kuri 1893 m. Pasaulinei Kolumbijos parodai užsisakė deserto, mažesnio už tortą, bet didesnio už sausainius. Kita istorija teigia, kad šokoladiniai brauniai gimė dėl kepėjo klaidos, kai šis pamiršo į šokoladinio pyrago tešlą įberti raugo.

Kad ir kokia būtų jų tikroji kilmė, šokoladiniai pyragaičiai greitai tapo amerikietiška klasika, išsivystę nuo ankstyvųjų braunių versijų iki šių dienų pūderuotų, drėgnų skanėstų.

Baigiamosios mintys

Kiekviena puiki braunių patirtis priklauso nuo asmeninių pageidavimų, nesvarbu, ar esate pūderuotų, ar pyragaičių mėgėjai. Iš tikrųjų svarbu, kad jums patiktų procesas ir rezultatas. Nebijokite eksperimentuoti su savo skoniui tinkančiais variantais – įdėkite riešutų, įmaišykite karamelės arba pabarstykite jūros druskos.

Atminkite, kad net ir netobuli brauniai paprastai yra skanūs. Jei jie šiek tiek neiškepę, vadinkite juos fudge. Jei jie perkepę, patiekite juos su ledais. Šio klasikinio skanėsto grožis slypi jo atlaidume.

Geriausiems rezultatams pasiekti ingredientus laikykite kambario temperatūroje ir nepermaišykite tešlos. Netrukus išsiugdysite intuiciją, kaip pagaminti tobulą pyragėlį, ir tai yra pats vertingiausias receptas iš visų.

Žymos: graikiniai riešutaijuodasis šokoladaskakava
Ankstesnis įrašas

Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

Kitas įrašas

Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

Eleonora Kleodaitė

Eleonora Kleodaitė

Kitas įrašas
Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Receptų vertinimas




Naujienlaiškis

Populiarūs receptai

  • Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Trapūs vafliai

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Skanūs miltiniai blynai

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185

Navigacija

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Apie mus
  • Kontaktai

Naujausi receptai

Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

18 birželio, 2025
Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

17 birželio, 2025

Naršyti pagal kategorijas

  • Desertai
  • Gaivios salotos
  • Gėrimai
  • Greita vakarienė
  • Greiti desertai
  • Greiti pusryčiai
  • Kepimo ir gaminimo patarimai
  • Kopūstų ir burokėlių salotos
  • Makaronų receptai
  • Mėsos patiekalai
  • Mišrainės šventėms
  • Pieniškos sriubos
  • Pyragai
  • Saldūs pusryčiai
  • Šalti užkandžiai
  • Šaltos sriubos
  • Sausainiai
  • Sočios salotos
  • Sriubos
  • Sriubos pietums
  • Sūrieji pusryčiai
  • Sveika vakarienė
  • Sveiki pusryčiai
  • Sveiki receptai
  • Sveiki užkandžiai
  • Šventinė vakarienė
  • Tortai
  • Trintos sriubos
  • Vakarienės vaikams
  • Vegetariški pietūs

Naršyti pagal ingredientus

agurkai apelsinai avinžirniai avižos bananai brokoliai bulvės burokėliai cinamonas citrina citrinos sultys cukinija daržovių sultinys graikiškas jogurtas grietinėlė grietinėlės sūris juodasis šokoladas kakava kiaušiniai klevų sirupas lašiša makaronai maltas cinamonas medus morkos paprika parmezanas pasukos petražolės pienas pomidorai salieros salotos spagečiai sviestas svogūnai sūris uogos vanilė vanilės ekstraktas vištiena vyšniniai pomidorai česnakas čiobrelis šokoladas

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.