KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    Traškūs vafliai

    Traškūs vafliai

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    Traškūs vafliai

    Traškūs vafliai

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
Pagrindinis Receptai Kepiniai Tortai

Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

pagal Eleonora Kleodaitė
18 birželio, 2025
į Tortai
458 35
0
Namų gamybos tortas su maskarponės kremu
739
PASIDALINIMAI
3.5k
PERŽIŪROS
Share on FacebookShare on Twitter
Pereiti prie recepto Spausdinti receptą

Įsivaizduokite, kad įsmeigiate šakutę į debesėlio pavidalo biskvitą, padengtą šilkiniu maskarponės kremu, kuris akimirksniu tirpsta ant liežuvio. Pamatysite, kad šis itališkas desertas puikiai dera tarp subtilaus saldumo ir sodraus kremiškumo. Nesvarbu, ar esate patyręs kepėjas, ar tik pradedate gaminti namuose, šis elegantiškas pyragas siūlo begales pritaikymo galimybių – nuo ​​šviežių uogų iki likerio lašelio. Nors reikia šiek tiek pasiruošti, vos paragavę pirmąjį kąsnį įrodysite, kodėl šis gardus kūrinys nusipelno vietos jūsų desertų repertuare.

Svarbiausios išvados

  • Maskarponės kremas sujungia 500 g maskarponės sūrio su riebia grietinėle, cukraus pudra, vanile ir citrinos žievele, kad gautųsi prabangus pyrago įdaras.
  • Biskvitas suteikia puikų lengvą, purų pagrindą, kuriame atsiskleidžia sodrus, aksominis maskarponės kremas.
  • Surinkimui reikia supjaustyti pyragą į sluoksnius, tarp jų užtepti maskarponės kremo ir, jei norite, įdėti uogų.
  • Gatavą pyragą prieš patiekiant reikia bent 2 valandas palaikyti šaldytuve, kad būtų optimali tekstūra ir skonis.
  • Visas paruošimas trunka apie 30 minučių ir 35 minutės kepimo, 8 žmonėms, porcija su 450 kalorijų vienai porcijai.

Receptas

Namų gamybos tortas su maskarponės kremu 001
Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

Spausdinti receptą
Šis elegantiškas naminis pyragas su maskarponės kremu sujungia lengvą, purią klasikinio biskvito tekstūrą su sodriu, aksominiu maskarponės įdaro švelnumu. Subtilus balansas tarp subtilaus pyrago saldumo ir prabangaus maskarponės kremiškumo daro šį desertą puikiu ypatingoms progoms arba kaip gardų skanėstą, kuriuo galima mėgautis su popietės arbata.
Šio recepto grožis slypi jo universalume – skonį galite pritaikyti į maskarponės kremą įdėdami sezoninių vaisių, šokolado drožlių ar šiek tiek likerio. Pats pyragas turi drėgną, minkštą trupinį, kuris suteikia tobulą pagrindą šou žvaigždei: šilkiniam maskarponės kremui, kuris tirpsta burnoje su kiekvienu kąsniu.
Patiekalų grupė Kepiniai
Virtuvė Itališka
Raktinis žodis maskarponė, tortai
Paruošimo laikas 30 minutės minučių
Gaminimo laikas 33 minutės minučių
Porcijos 8 porcijos
Kalorijos 448

Sudedamosios dalys

Biskvitui:

  • 250 g universalių miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g granuliuoto cukraus
  • 120 ml pieno
  • 80 ml augalinio aliejaus
  • 10 g kepimo miltelių
  • 5 ml (1 arb. šaukštelis) vanilės ekstrakto
  • 2 g (½ arb. šaukštelio) druskos

Maskarponės kremui:

  • 500 g maskarponės sūrio, kambario temperatūros
  • 300 ml šaltos riebios grietinėlės
  • 100 g cukraus pudros
  • 5 ml (1 arb. šaukštelis) vanilės ekstrakto arba 1 vanilės ankšties sėklų
  • 1 citrinos žievelės

Surinkimui:

  • 30 ml (2 valg. šaukštai) cukraus sirupo arba likerio (nebūtina)
  • 150 g šviežių uogų (nebūtina)
  • 15 g cukraus pudros pabarstymui

Instrukcijos

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sutepkite šonus riebalais.
  • Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius ir cukrų elektriniu plaktuvu dideliu greičiu apie 5 minutes, kol masė taps puri ir šviesi.
  • Kitame dubenyje sumaišykite pieną, aliejų ir vanilės ekstraktą. Lėtai įmaišykite šį mišinį į kiaušinių plakinį.
  • Persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską. Švelniai įmaišykite sausus ingredientus į šlapius, kol viskas susijungs. Būkite atsargūs ir nepermaišykite.
  • Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir kepkite apie 30–35 minutes arba tol, kol į centrą įsmeigtas medinis pagaliukas bus švarus.
  • Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti formoje 10 minučių, tada perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
  • Maskarponės kremui išplakite maskarponės sūrį su cukraus pudra ir vanile iki vientisos masės.
  • Kitame dubenyje išplakite riebią grietinėlę iki standžių putų. Švelniai įmaišykite plaktą grietinėlę į maskarponės mišinį, kol ji visiškai susimaišys.
  • Įtarkuokite citrinos žievelę ir švelniai išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų kreme.
  • Kai pyragas visiškai atvės, perpjaukite jį horizontaliai į du lygius sluoksnius.
  • Apatinį sluoksnį padėkite ant torto padėklo arba serviravimo lėkštės. Jei naudojate paprastą sirupą arba likerį, lengvai aptepkite juo pyrago sluoksnį.
  • Tolygiai paskirstykite pusę maskarponės kremo ant apatinio sluoksnio. Jei naudojate uogas, pusę jų išdėliokite ant kremo.
  • Uždėkite antrą pyrago sluoksnį ir pakartokite su likusiu kremu ir uogomis.
  • Pyragą palaikykite šaldytuve bent 2 valandas arba geriausia per naktį, kad skoniai susimaišytų ir kremas sustingtų.
  • Prieš patiekdami, pabarstykite viršų cukraus pudra, kad būtų elegantiška apdaila.

Pastabos

Kad tekstūra ir skonis būtų geriausios konsistencijos, prieš maišydami palaikykite maskarponę kambario temperatūroje, o riebią grietinėlę – šaltą – šis kontrastas sukuria tobulą kremo konsistenciją. Jei šį pyragą kepate iš anksto, biskvitą galite paruošti iki dviejų dienų ir laikyti jį sandariai suvyniotą į maistinę plėvelę kambario temperatūroje, bet surinkite jį su maskarponės kremu tik per 24 valandas nuo patiekimo. Pyragas ir toliau sugers drėgmę iš kremo, todėl kuo ilgiau stovės, tuo minkštesnis ir skanesnis taps (proto ribose). Norėdami profesionalaus rezultato, pyrago grandikliu išlyginkite kremo kraštus, o ypatingomis progomis papuoškite valgomomis gėlėmis arba šokolado garbanėlėmis.

Istorija

Maskarponės kremo pyragų ištakos siekia šiaurinę Italiją, ypač Lombardijos regioną, kur maskarponės sūris pirmą kartą buvo gaminamas XVI a. pabaigoje. Ko galbūt nežinote, tai kad maskarponė iš pradžių buvo sūrio gamybos šalutinis produktas, gaminamas iš kitų sūrių išrūgų.

XVIII amžiuje kūrybingi italų kepėjai pradėjo dėti šį kreminį sūrį į desertus. Garsusis tiramisu su maskarponės kremu buvo sukurtas tik septintajame dešimtmetyje Veneto regione. Tačiau paprasti maskarponės kremo pyragaičiai dešimtmečiais lenkė tiramisu.

Pastebėsite, kad šie pyragai tarptautinį populiarumą įgijo devintajame dešimtmetyje, kai italų virtuvė išgyveno pasaulinį atgimimą. Šiandieninis receptas atspindi šimtmečių rafinuotumą, kartu leidžiant įpinti asmeninių detalių, kurios namų kepimą daro tokį naudingą.

Baigiamosios mintys

Naminio maskarponės kremo pyrago kūrimas yra daugiau nei kepimas; jis susieja jus su šimtmečius trukusia itališka kulinarine tradicija. Kai tą šilkinę maskarponę įmaišote į šviežiai plaktą grietinėlę ir sluoksniuojate ją tarp subtilaus biskvito, dalyvaujate per kartas tobulintame kulinariniame rituale.

Neišsigąskite proceso. Net jei jūsų pirmasis bandymas nėra tobulas, sodrus, kreminis skonis vis tiek išryškės. Atminkite, kad šį desertą galima suasmeninti – įdėkite sezoninių uogų, apšlakstykite kava arba įmaišykite mėgstamo likerio.

Svarbiausia yra patirtis: terapinis maišymo ritmas, laukimas kepant ir džiaugsmas dalintis savo kūriniu su artimaisiais. Jūsų maskarponės kremo tortas yra ne tik desertas – tai valgomas prisiminimas, kuris dar kuriamas.

Žymos: biskvitasgrietinėlėmaskarponėvanilė
Ankstesnis įrašas

Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

Eleonora Kleodaitė

Eleonora Kleodaitė

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Receptų vertinimas




Naujienlaiškis

Populiarūs receptai

  • Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Trapūs vafliai

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Skanūs miltiniai blynai

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185

Navigacija

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Apie mus
  • Kontaktai

Naujausi receptai

Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

18 birželio, 2025
Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

17 birželio, 2025

Naršyti pagal kategorijas

  • Desertai
  • Gaivios salotos
  • Gėrimai
  • Greita vakarienė
  • Greiti desertai
  • Greiti pusryčiai
  • Kepimo ir gaminimo patarimai
  • Kopūstų ir burokėlių salotos
  • Makaronų receptai
  • Mėsos patiekalai
  • Mišrainės šventėms
  • Pieniškos sriubos
  • Pyragai
  • Saldūs pusryčiai
  • Šalti užkandžiai
  • Šaltos sriubos
  • Sausainiai
  • Sočios salotos
  • Sriubos
  • Sriubos pietums
  • Sūrieji pusryčiai
  • Sveika vakarienė
  • Sveiki pusryčiai
  • Sveiki receptai
  • Sveiki užkandžiai
  • Šventinė vakarienė
  • Tortai
  • Trintos sriubos
  • Vakarienės vaikams
  • Vegetariški pietūs

Naršyti pagal ingredientus

agurkai apelsinai avinžirniai avižos bananai brokoliai bulvės burokėliai cinamonas citrina citrinos sultys cukinija daržovių sultinys graikiškas jogurtas grietinėlė grietinėlės sūris juodasis šokoladas kakava kiaušiniai klevų sirupas lašiša makaronai maltas cinamonas medus morkos paprika parmezanas pasukos petražolės pienas pomidorai salieros salotos spagečiai sviestas svogūnai sūris uogos vanilė vanilės ekstraktas vištiena vyšniniai pomidorai česnakas čiobrelis šokoladas

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.