KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Žieminė čili sriuba tobulas desertas jaukiam vakarui

    Žieminė čili sriuba – tobulas desertas jaukiam vakarui

    Auksiniai varškėčiai lengvi ir gaivūs saulėtoms dienoms

    Auksiniai varškėčiai – lengvi ir gaivūs saulėtoms dienoms

    Žiemiška čili sriuba šildanti po šalto vakaro

    Žiemiška čili sriuba – šildanti po šalto vakaro

    Švelnus varškės apkepas namų jaukumo skonis

    Švelnus varškės apkepas – namų jaukumo skonis

    Rudeniškas obuolių pyragas kvepia rudeniu ir cinamonu

    Rudens obuolių pyragas – tiesiai iš močiutės virtuvės

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Žieminė čili sriuba tobulas desertas jaukiam vakarui

    Žieminė čili sriuba – tobulas desertas jaukiam vakarui

    Auksiniai varškėčiai lengvi ir gaivūs saulėtoms dienoms

    Auksiniai varškėčiai – lengvi ir gaivūs saulėtoms dienoms

    Žiemiška čili sriuba šildanti po šalto vakaro

    Žiemiška čili sriuba – šildanti po šalto vakaro

    Švelnus varškės apkepas namų jaukumo skonis

    Švelnus varškės apkepas – namų jaukumo skonis

    Rudeniškas obuolių pyragas kvepia rudeniu ir cinamonu

    Rudens obuolių pyragas – tiesiai iš močiutės virtuvės

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
Pagrindinis Receptai Pusryčiai Saldūs pusryčiai

Skanūs miltiniai blynai

pagal Eleonora Kleodaitė
16 birželio, 2025
į Saldūs pusryčiai
475 20
0
Skanūs miltiniai blynai
742
PASIDALINIMAI
3.5k
PERŽIŪROS
Share on FacebookShare on Twitter
Pereiti prie recepto Spausdinti receptą

Nedaug pusryčių variantų yra tokie visuotinai mėgstami kaip miltiniai blynai. Šie auksiniai blynai puošia stalus šimtmečius, evoliucionuodami nuo paprastų paplotėlių iki purių krūvelių, kurių trokštame šiandien. Magija įvyksta, kai pagrindiniai sandėliuko ingredientai virsta kažkuo didesniu nei jų dalys. Kas daro juos tokius patvarius? Galbūt tai jų universalumas, nostalgiškas žavesys arba tiesiog tai, kaip jie suteikia tobulą drobę tiek saldiems, tiek pikantiškiems priedams.

Svarbiausios išvados

  • Prieš sumaišydami, atskirai išplakite sausus ingredientus (miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską) nuo šlapių ingredientų, kad nepermaišytumėte.
  • Rikotos sūris ir citrinos žievelė suteikia tradiciniams miltiniams blynams sodrumo ir skonio.
  • Kepkite blynus partijomis ant įkaitintos keptuvės, kol atsiras burbuliukų, tada apverskite vieną kartą, kad pasiektumėte auksinį tobulumą.
  • Baigdami kepti, laikykite iškeptus blynus šiltai orkaitėje arba užšaldykite juos vėlesniam naudojimui.
  • Patiekite nedelsdami su klevų sirupu ir šviežiomis uogomis, kad gautumėte klasikinį amerikietiškų pusryčių potyrį.

Receptas

Skanūs miltiniai blynai 001
Skanūs miltiniai blynai

Skanūs miltiniai blynai

Spausdinti receptą
Tingų savaitgalio rytą šiltų, purių blynų krūvelė neabejotinai guodžia. Šie klasikiniai miltiniai blynai puikiai dera tarp paprastumo ir sotumo, o lengvas, minkštas trupinys ir aukso rudos spalvos išorė puikiai tinka jūsų mėgstamiausiems priedams. Pagamintas iš sandėliuko produktų, kuriuos tikriausiai jau turite po ranka, šis receptas duoda nuolat gardžius rezultatus, kurie privers visus prie stalo prašyti dar sekundės.
Šiuos blynus išskiria jų universalumas. Pagrindinę tešlą galima pagardinti daugybe priedų, tokių kaip šviežios uogos, šokolado drožlės ar šiek tiek prieskonių. Ypatingesniam akcentui į tešlą įdėjau šiek tiek rikotos sūrio, kuris sukuria neįtikėtinai minkštą tekstūrą ir suteikia subtilaus sodrumo. Truputis citrinos žievelės paryškina skonį, o vanilės ekstraktas suteikia šiltą aromatą. Nesvarbu, ar patiekiami su tradiciniu klevų sirupu, ar pagardinti šviežiais vaisiais ir plakta grietinėle, šie blynai tikrai taps šeimos mėgstamiausiais.
Patiekalų grupė Pusryčiai
Virtuvė Amerikietiška
Raktinis žodis blynai
Paruošimo laikas 10 minutės minučių
Gaminimo laikas 13 minutės minučių
Porcijos 4 žmonėms
Kalorijos 318

Sudedamosios dalys

  • 250 g universalių miltų
  • 15 g granuliuoto cukraus
  • 10 g kepimo miltelių
  • 2 g (1/2 arb. šaukštelio) druskos
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 300 ml pieno
  • 100 g rikotos sūrio
  • 30 ml augalinio aliejaus
  • 5 ml (1 arb. šaukštelis) vanilės ekstrakto
  • 5 g citrinos žievelės
  • 15 g nesūdyto sviesto kepimui
  • 120 ml klevų sirupo patiekimui
  • 200 g mišrių uogų patiekimui

Instrukcijos

  • Dideliame dubenyje gerai išplakite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
  • Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, tada įmaišykite pieną, rikotos sūrį, augalinį aliejų, vanilės ekstraktą ir citrinos žievelę iki vientisos masės.
  • Supilkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus ir švelniai maišykite, kol viskas susijungs. Keli maži gumulėliai tešloje yra gerai – venkite permaišyti.
  • Leiskite tešlai pastovėti 5 minutes, kol įkaitinsite didelę nepridegančią keptuvę arba blyninę ant vidutinės ugnies.
  • Į keptuvę įdėkite šiek tiek sviesto ir pasukiokite, kad jis padengtų paviršių.
  • Kiekvienam blynui į keptuvę įpilkite maždaug 60 ml (1/4 puodelio) tešlos, palikdami tarpus tarp blynų.
  • Kepkite, kol paviršiuje atsiras burbuliukų, o kraštai atrodys sustingę, maždaug 2–3 minutes.
  • Apverskite blynus ir kepkite dar 1–2 minutes, kol jie taps aukso rudos spalvos ir iškeps.
  • Perkelkite į šiltą lėkštę ir pakartokite su likusia tešla, prireikus į keptuvę įpildami daugiau sviesto.
  • Patiekite nedelsdami su klevų sirupu ir šviežiomis uogomis.

Pastabos

Norint tikrai purių blynų, svarbiausia nepermaišyti tešlos, nes taip susidaro glitimas ir blynai būna kieti. Sumaišius šlapius ir sausus ingredientus, tešla turėtų būti šiek tiek gumbuota. Jei norite šiuos blynus iškepti iš anksto, galite juos šilti 90 °C orkaitėje iki 30 minučių arba atvėsusius blynus užšaldyti vienu sluoksniu ir laikyti šaldymo maišelyje iki 2 mėnesių. Norėdami pašildyti, tiesiog įdėkite juos į skrudintuvą arba mikrobangų krosnelę. Jei norite versijos be pieno produktų, pieną pakeiskite migdolų arba avižų pienu, o rikotą – bananų koše, kad būtų drėgniau ir tekstūringiau.

Istorija

Nors blynai egzistavo tūkstančius metų įvairiose civilizacijose, miltiniai blynai, kuriais mėgaujamės šiandien, savo šiuolaikinę formą įgavo viduramžiais Europoje. Ankstyvosios versijos buvo paprasti grūdų miltų, vandens ir kartais kiaušinių mišiniai, kepami ant karštų akmenų arba metalinių lėkščių.

Žymos: citrinos žievelėklevų sirupasrikotos sūrisuogosvanilė
Eleonora Kleodaitė

Eleonora Kleodaitė

Naujienlaiškis

Populiarūs receptai

  • Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    764 pasidalinimai
    Pasidalinti 306 Tweet 191
  • Šalti užkandžiai su lašiša

    748 pasidalinimai
    Pasidalinti 299 Tweet 187
  • Šokoladinis greitas desertas mikrobangėje

    744 pasidalinimai
    Pasidalinti 298 Tweet 186
  • Vaikiška pieniška sriuba su makaronais

    746 pasidalinimai
    Pasidalinti 298 Tweet 187
  • Žiemiška čili sriuba – šildanti po šalto vakaro

    742 pasidalinimai
    Pasidalinti 297 Tweet 186
  • Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    741 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185

Navigacija

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Apie mus
  • Kontaktai

Naujausi receptai

Žieminė čili sriuba tobulas desertas jaukiam vakarui

Žieminė čili sriuba – tobulas desertas jaukiam vakarui

29 spalio, 2025
Auksiniai varškėčiai lengvi ir gaivūs saulėtoms dienoms

Auksiniai varškėčiai – lengvi ir gaivūs saulėtoms dienoms

29 spalio, 2025

Naršyti pagal kategorijas

  • Desertai
  • Gaivios salotos
  • Gėrimai
  • Greita vakarienė
  • Greiti desertai
  • Greiti pusryčiai
  • Kepimo ir gaminimo patarimai
  • Kepiniai
  • Kopūstų ir burokėlių salotos
  • Makaronų receptai
  • Maskarponės, varškės desertai
  • Mėsos patiekalai
  • Mišrainės šventėms
  • Pieniškos sriubos
  • Pyragai
  • Saldūs pusryčiai
  • Šalti užkandžiai
  • Šaltos sriubos
  • Sausainiai
  • Sočios salotos
  • Sriubos
  • Sriubos pietums
  • Sūrieji pusryčiai
  • Sveika vakarienė
  • Sveiki pusryčiai
  • Sveiki receptai
  • Sveiki užkandžiai
  • Šventinė vakarienė
  • Tortai
  • Tradicinės sriubos
  • Trintos sriubos
  • Vakarienės vaikams
  • Vegetariški pietūs

Naršyti pagal ingredientus

agurkai apelsinai avinžirniai avižos bananai brokoliai burokėliai cinamonas citrina citrinos sultys citrinos žievelė cukinija daržovių sultinys graikiškas jogurtas grietinėlė grietinėlės sūris jautiena juodasis šokoladas kakava kiaušiniai klevų sirupas lašiša makaronai medus morkos muskato riešutai obuoliai paprika parmezanas pasukos petražolės pienas pomidorai salieros salotos spagečiai sviestas svogūnai sūris uogos vanilė vyšniniai pomidorai česnakas čiobrelis šokoladas

Draugai

Tlgrm.lt

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.