Nedaug pusryčių variantų yra tokie visuotinai mėgstami kaip miltiniai blynai. Šie auksiniai blynai puošia stalus šimtmečius, evoliucionuodami nuo paprastų paplotėlių iki purių krūvelių, kurių trokštame šiandien. Magija įvyksta, kai pagrindiniai sandėliuko ingredientai virsta kažkuo didesniu nei jų dalys. Kas daro juos tokius patvarius? Galbūt tai jų universalumas, nostalgiškas žavesys arba tiesiog tai, kaip jie suteikia tobulą drobę tiek saldiems, tiek pikantiškiems priedams.
Svarbiausios išvados
- Prieš sumaišydami, atskirai išplakite sausus ingredientus (miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską) nuo šlapių ingredientų, kad nepermaišytumėte.
- Rikotos sūris ir citrinos žievelė suteikia tradiciniams miltiniams blynams sodrumo ir skonio.
- Kepkite blynus partijomis ant įkaitintos keptuvės, kol atsiras burbuliukų, tada apverskite vieną kartą, kad pasiektumėte auksinį tobulumą.
- Baigdami kepti, laikykite iškeptus blynus šiltai orkaitėje arba užšaldykite juos vėlesniam naudojimui.
- Patiekite nedelsdami su klevų sirupu ir šviežiomis uogomis, kad gautumėte klasikinį amerikietiškų pusryčių potyrį.
Receptas


Skanūs miltiniai blynai
Sudedamosios dalys
- 250 g universalių miltų
- 15 g granuliuoto cukraus
- 10 g kepimo miltelių
- 2 g (1/2 arb. šaukštelio) druskos
- 2 dideli kiaušiniai
- 300 ml pieno
- 100 g rikotos sūrio
- 30 ml augalinio aliejaus
- 5 ml (1 arb. šaukštelis) vanilės ekstrakto
- 5 g citrinos žievelės
- 15 g nesūdyto sviesto kepimui
- 120 ml klevų sirupo patiekimui
- 200 g mišrių uogų patiekimui
Instrukcijos
- Dideliame dubenyje gerai išplakite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
- Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, tada įmaišykite pieną, rikotos sūrį, augalinį aliejų, vanilės ekstraktą ir citrinos žievelę iki vientisos masės.
- Supilkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus ir švelniai maišykite, kol viskas susijungs. Keli maži gumulėliai tešloje yra gerai – venkite permaišyti.
- Leiskite tešlai pastovėti 5 minutes, kol įkaitinsite didelę nepridegančią keptuvę arba blyninę ant vidutinės ugnies.
- Į keptuvę įdėkite šiek tiek sviesto ir pasukiokite, kad jis padengtų paviršių.
- Kiekvienam blynui į keptuvę įpilkite maždaug 60 ml (1/4 puodelio) tešlos, palikdami tarpus tarp blynų.
- Kepkite, kol paviršiuje atsiras burbuliukų, o kraštai atrodys sustingę, maždaug 2–3 minutes.
- Apverskite blynus ir kepkite dar 1–2 minutes, kol jie taps aukso rudos spalvos ir iškeps.
- Perkelkite į šiltą lėkštę ir pakartokite su likusia tešla, prireikus į keptuvę įpildami daugiau sviesto.
- Patiekite nedelsdami su klevų sirupu ir šviežiomis uogomis.
Pastabos
Istorija
Nors blynai egzistavo tūkstančius metų įvairiose civilizacijose, miltiniai blynai, kuriais mėgaujamės šiandien, savo šiuolaikinę formą įgavo viduramžiais Europoje. Ankstyvosios versijos buvo paprasti grūdų miltų, vandens ir kartais kiaušinių mišiniai, kepami ant karštų akmenų arba metalinių lėkščių.