KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    Traškūs vafliai

    Traškūs vafliai

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    Traškūs vafliai

    Traškūs vafliai

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
Pagrindinis Receptai Pusryčiai Saldūs pusryčiai

Trapūs vafliai

pagal Eleonora Kleodaitė
17 birželio, 2025
į Saldūs pusryčiai
478 15
0
Trapūs vafliai
739
PASIDALINIMAI
3.5k
PERŽIŪROS
Share on FacebookShare on Twitter
Pereiti prie recepto Spausdinti receptą

Ar kada susimąstėte, kodėl 72 % vaflių entuziastų renkasi trapius vaflius, o ne tvirtesnius? Jūs ne vieni. Šių belgiškų lobių švelni tekstūra paverčia įprastus pusryčius įsimintina kulinarine patirtimi. Jų ploni, kaip popierius, kraštai puikiai traška, o vidus tiesiog tirpsta ant liežuvio. Turtinga šių delikatesų istorija suteikia įdomių įžvalgų apie Europos didikų įtaką šiandienos pusryčių stalui. Istorija apie tai, kaip trapūs vafliai užkariavo Ameriką, gali jus nustebinti.

Svarbiausios išvados

  • Belgiški debesų vafliai yra lengvesnės, trapesnės tekstūros, kuri tirpsta burnoje su traškiais kraštais.
  • Šiems subtiliems vafliams reikia išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų ir įmaišyti plaktą grietinėlę.
  • Trapi tekstūra sukuria tobulą kontrastą tarp traškios išorės ir minkšto, puraus vidaus.
  • Paruošimas trunka maždaug 15 minučių, iš kurių 20 minučių kepimo laikas, porcija 6 asmenims.
  • Dėl subtilios vaflio struktūros jis puikiai sugeria sirupus ir užpilus, netapdamas permirkęs.

Trapūs vafliai – Receptas

Trapūs vafliai 001
Trapūs vafliai

Trapūs vafliai

Spausdinti receptą
Trapūs vafliai yra subtilus klasikinio belgiško vaflio variantas, pasižymintis lengvesne, trapia tekstūra, kuri praktiškai tirpsta burnoje. Jų trapumo paslaptis slypi specifinėje ingredientų proporcijoje, naudojamoje į tešlą įmaišant išplaktus kiaušinių baltymus, sukuriant mažytes oro kišenes, kurios suteikia šiems vafliams būdingą minkštumą.
Skirtingai nuo tradicinių vaflių, kurie išlaiko tam tikrą tvirtumą, su šiais trapiais vafliais reikia švelniai elgtis tiek ruošiant, tiek patiekiant. Tešla sąmoningai gaminama mažiau tanki, todėl vaflio kraštai yra traškūs, bet vidus minkštas. Dėl šios unikalios tekstūros jie puikiai tinka mirkyti sirupus ir užpilus, tuo pačiu suteikdami tekstūrų kontrastą, kuris pagerina pusryčių patirtį.
Patiekalų grupė Pusryčiai
Virtuvė Belgiška
Raktinis žodis vafliai
Paruošimo laikas 15 minutės minučių
Gaminimo laikas 18 minutės minučių
Porcijos 6 žmonėms
Kalorijos 377

Sudedamosios dalys

  • 300 g universalių miltų
  • 50 g cukraus
  • 5 g (1 arb. šaukštelis) kepimo miltelių
  • 2 g (½ arb. šaukštelio) kepimo sodos
  • 3 g (½ arb. šaukštelio) druskos
  • 5 ml (1 arb. šaukštelis) vanilės ekstrakto
  • 3 g (½ arb. šaukštelio) malto cinamono
  • 3 dideli kiaušiniai, perskirti
  • 60 g ištirpinto sviesto
  • 250 ml pieno
  • 125 g natūralio jogurto
  • 100 ml riebios grietinėlės, išplaktos iki minkštų putų

Instrukcijos

  • Dideliame dubenyje išplakite miltus, cukrų, kepimo miltelius, kepimo sodą, druską ir cinamoną.
  • Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą, pieną, jogurtą ir vanilės ekstraktą. Maišykite iki vientisos masės.
  • Palaipsniui suberkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus, švelniai maišydami, kol viskas susijungs. Būkite atsargūs ir nepermaišykite; keli maži gumulėliai yra priimtini.
  • Švariame, sausame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus, kol susidarys standžios putos. Tai paprastai trunka 3–4 minutes elektriniu plaktuvu.
  • Gumine mentele švelniai įmaišykite trečdalį išplaktų kiaušinių baltymų į tešlą, kad ji būtų puresnė.
  • Atsargiai įmaišykite likusius kiaušinių baltymus, palikdami mišinyje kuo daugiau oro.
  • Įmaišykite plaktą riebią grietinėlę, minimaliai maišydami, kad išsaugotumėte lengvą tekstūrą.
  • Įkaitinkite vaflinę pagal gamintojo instrukcijas, tada lengvai patepkite kepimo purškikliu arba patepkite aliejumi.
  • Į įkaitintos vaflinės vidurį įpilkite maždaug 120 ml tešlos. Švelniai uždarykite dangtį nespausdami.
  • Kepkite 3–4 minutes arba kol vaflis taps aukso rudos spalvos. Neatidarykite vaflinės per anksti, nes dėl to trapus vaflis gali susmukti.
  • Iškepus, atsargiai išimkite vaflį šakute arba silikoninėmis žnyplėmis, kad jis nesuplyštų.
  • Patiekite nedelsdami, kad tekstūra būtų geriausia, nes šie vafliai netrukus po kepimo pradeda prarasti savo subtilų traškumą.

Pastabos

Norint gauti optimalius rezultatus su trapiais vafliais, svarbiausia kontroliuoti temperatūrą – tiek jūsų ingredientai, tiek vaflinė turi būti tinkamos temperatūros. Kambario temperatūros kiaušiniai ir pieno produktai susimaišo sklandžiau ir sukuria vientisesnę tešlą. Be to, kepdami venkite žvilgtelėti į vaflius, nes staigūs temperatūros pokyčiai gali juos ištuštinti. Jei gaminate kelias partijas, iškeptus vaflius laikykite šiltai 95 °C orkaitėje ant grotelių, o ne dėkite juos vieną ant kito, nes tai suspaustų jų trapią struktūrą ir prarastų būdingą tekstūrą.

Istorija

Subtilūs vafliai atsirado XVIII amžiaus pabaigoje tarp Europos didikų kaip rafinuota alternatyva sotesniems valstiečių patiekalams. Jų ištakos siekia Belgijos aristokratiją, kur specializuotos geležies plokštės sukūrė būdingą galąstuvą.

Žymos: cinamonasgrietinėlėjogurtasvanilė
Ankstesnis įrašas

Skanūs miltiniai blynai

Kitas įrašas

Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

Eleonora Kleodaitė

Eleonora Kleodaitė

Kitas įrašas
Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Receptų vertinimas




Naujienlaiškis

Populiarūs receptai

  • Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Trapūs vafliai

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Skanūs miltiniai blynai

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185

Navigacija

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Apie mus
  • Kontaktai

Naujausi receptai

Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

18 birželio, 2025
Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

17 birželio, 2025

Naršyti pagal kategorijas

  • Desertai
  • Gaivios salotos
  • Gėrimai
  • Greita vakarienė
  • Greiti desertai
  • Greiti pusryčiai
  • Kepimo ir gaminimo patarimai
  • Kopūstų ir burokėlių salotos
  • Makaronų receptai
  • Mėsos patiekalai
  • Mišrainės šventėms
  • Pieniškos sriubos
  • Pyragai
  • Saldūs pusryčiai
  • Šalti užkandžiai
  • Šaltos sriubos
  • Sausainiai
  • Sočios salotos
  • Sriubos
  • Sriubos pietums
  • Sūrieji pusryčiai
  • Sveika vakarienė
  • Sveiki pusryčiai
  • Sveiki receptai
  • Sveiki užkandžiai
  • Šventinė vakarienė
  • Tortai
  • Trintos sriubos
  • Vakarienės vaikams
  • Vegetariški pietūs

Naršyti pagal ingredientus

agurkai apelsinai avinžirniai avižos bananai brokoliai bulvės burokėliai cinamonas citrina citrinos sultys cukinija daržovių sultinys graikiškas jogurtas grietinėlė grietinėlės sūris juodasis šokoladas kakava kiaušiniai klevų sirupas lašiša makaronai maltas cinamonas medus morkos paprika parmezanas pasukos petražolės pienas pomidorai salieros salotos spagečiai sviestas svogūnai sūris uogos vanilė vanilės ekstraktas vištiena vyšniniai pomidorai česnakas čiobrelis šokoladas

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.