KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    Traškūs vafliai

    Traškūs vafliai

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    Traškūs vafliai

    Traškūs vafliai

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
Pagrindinis Receptai Pusryčiai Saldūs pusryčiai

Traškūs vafliai

pagal Eleonora Kleodaitė
16 birželio, 2025
į Saldūs pusryčiai
473 20
0
Traškūs vafliai
739
PASIDALINIMAI
3.5k
PERŽIŪROS
Share on FacebookShare on Twitter
Pereiti prie recepto Spausdinti receptą

Neįmanoma pranokti malonumo, kurį suteikia traškaus vaflio įkandimas – tobulas kontrastas tarp auksinės išorės ir minkšto, gaivaus vidaus. Nesvarbu, ar esate savaitgalio vėlyvųjų pusryčių entuziastas, ar pusryčių vakarienei mėgėjas, šios kulinarinės klasikos įvaldymas pakelia jūsų virtuvės įvaizdį. Paslaptis slypi ne tik recepte, bet ir iš kartos į kartą perduodamuose metoduose. Kas daro šiuos grotelių formos skanėstus tokius universalius? Atsakymas gali jus nustebinti, kai atrasite jų įspūdingą kelionę nuo viduramžių židinių iki šiuolaikinių stalviršių.

Svarbiausios išvados

  • Kukurūzų krakmolas ir plakti kiaušinių baltymai sukuria vaflius su traškia išore ir puriu vidumi.
  • Pasukų pienas suteikia subtilaus rūgštumo, kartu paryškindamas išskirtinį traškų vaflių apvalkalą.
  • Venkite permaišyti tešlą, kad išlaikytumėte purumą ir pasiektumėte tobulą traškią tekstūrą.
  • Vaflius laikykite šiltus ir traškius orkaitėje po kepimo partijomis.
  • Kokybiška vaflinė yra būtina norint pasiekti nuosekliai traškių rezultatų.

Receptas

Traškūs vafliai 001
Traškūs vafliai

Traškūs vafliai

Spausdinti receptą
Nėra nieko panašaus į ką tik iškeptų vaflių aromatą, sklindantį po namus savaitgalio rytą. Šie traškūs vafliai sukuria tobulą pusiausvyrą tarp traškios išorės ir lengvo, puraus vidaus, kuris tirpsta burnoje. Jų išskirtinės tekstūros paslaptis slypi išplaktų kiaušinių baltymų ir kukurūzų krakmolo derinyje, kuris sukuria tą išskirtinį, vaflių entuziastų trokštamą apvalkalą.
Šis receptas buvo tobulinamas per nesuskaičiuojamą daugybę sekmadienio rytų, siekiant idealaus vaflio – aukso rudos spalvos, su giliomis kišenėmis, puikiai tinkančiomis klevų sirupo ar šviežių uogų telkiniams. Pasukų pridėjimas suteikia subtilų rūgštumą, kuris subalansuoja saldumą, o vanilės ir cinamono užuomina suteikia šilumos ir kompleksiškumo skoniui.
Nesvarbu, ar patiekiate šiuos ypatingiems vėlyviesiems pusryčiams, ar neformaliems šeimos pusryčiams, šie traškūs vafliai garantuotai jus sužavės.
Patiekalų grupė Pusryčiai
Virtuvė Amerikietiška
Raktinis žodis vafliai
Paruošimo laikas 15 minutės minučių
Gaminimo laikas 18 minutės minučių
Porcijos 6 žmonėms
Kalorijos 280

Sudedamosios dalys

  • 250 g universalių miltų
  • 30 g kukurūzų krakmolo
  • 10 g kepimo miltelių
  • 5 g kepimo sodos
  • 3 g druskos
  • 25 g granuliuoto cukraus
  • 2 dideli kiaušiniai, perskirti
  • 400 ml pasukų
  • 80 ml augalinio aliejaus
  • 5 ml vanilės ekstrakto
  • 2 g malto cinamono
  • 30 g ištirpinto sviesto

Instrukcijos

  • Įkaitinkite vaflinę pagal gamintojo instrukcijas.
  • Dideliame dubenyje gerai išplakite miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius, kepimo sodą, druską, cinamoną ir cukrų.
  • Atskirame vidutinio dydžio dubenyje išplakite kiaušinių trynius, pasukas, augalinį aliejų, ištirpintą sviestą ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės.
  • Kitame švariame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių baltymus, kol susidarys standžios putos, maždaug 2–3 minutes.
  • Supilkite šlapius ingredientus į sausus ir švelniai maišykite, kol vos vos susijungs. Tešloje vis dar turėtų būti keletas gumulėlių.
  • Gumine mentele švelniai įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus į tešlą, kol vos vos susijungs. Būkite atsargūs ir nepermaišykite, nes tai gali išblukinti baltymus.
  • Vaflinę lengvai patepkite kepimo purškikliu arba teptuku su trupučiu augalinio aliejaus.
  • Į įkaitintos vaflinės vidurį įpilkite maždaug 120–180 ml tešlos (tikslus kiekis priklausys nuo jūsų vaflinės dydžio).
  • Uždarykite dangtį ir kepkite, kol vaflis taps auksinės rudos spalvos ir traškus, maždaug 3–5 minutes.
  • Atsargiai išimkite vaflį ir padėkite ant grotelių, kad išliktų traškus. Venkite dėti vaflius vieną ant kito, nes jie taps permirkę.
  • Pakartokite su likusia tešla, prireikus pakoreguodami kiekį pagal savo vaflinę.
  • Patiekite nedelsdami su mėgstamais priedais, tokiais kaip klevų sirupas, švieži vaisiai, plakta grietinėlė arba sviestas.

Pastabos

Norėdami traškiausių vaflių, prieš dėdami tešlą, įsitikinkite, kad jūsų vaflinė yra tinkamai įkaitinta, ir atsispirkite pagundai atidaryti geležtę per anksti kepimo metu. Jei kepate vaflius dideliam žmonių skaičiui, laikykite juos šiltus ir traškius, dėdami juos tiesiai ant grotelių iki 95 °C įkaitintoje orkaitėje. Kukurūzų krakmolas yra labai svarbus norint gauti tobulai traškų išorę, todėl nebandykite jo praleisti. Jei neturite pasukų po ranka, galite greitai pakeisti juos į 400 ml įprasto pieno įpildami 15 ml citrinos sulčių arba baltojo acto ir palikdami 5 minutes prieš naudojimą.

Istorija

Nors šiuolaikinis vaflis, kuriuo mėgaujamės šiandien, atrodo tipiškai amerikietiškas, vaflių istorija siekia daugiau nei tūkstantį metų, viduramžių Europą. Ankstyviausi vafliai buvo kepami tarp dviejų metalinių lėkščių su ilgomis rankenomis virš atviros ugnies. Šie paprasti, tinklelio formos pyragaičiai senovės Graikijoje buvo žinomi kaip „vafliai“.

Žymos: cinamonaskiaušiniaikukurūzų kramolaspasukossviestasvanilė
Ankstesnis įrašas

Kaip pasigaminti moka namuose – žingsnis po žingsnio

Kitas įrašas

Skanūs miltiniai blynai

Eleonora Kleodaitė

Eleonora Kleodaitė

Kitas įrašas
Skanūs miltiniai blynai

Skanūs miltiniai blynai

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Receptų vertinimas




Naujienlaiškis

Populiarūs receptai

  • Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Trapūs vafliai

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Skanūs miltiniai blynai

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185

Navigacija

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Apie mus
  • Kontaktai

Naujausi receptai

Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

18 birželio, 2025
Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

17 birželio, 2025

Naršyti pagal kategorijas

  • Desertai
  • Gaivios salotos
  • Gėrimai
  • Greita vakarienė
  • Greiti desertai
  • Greiti pusryčiai
  • Kepimo ir gaminimo patarimai
  • Kopūstų ir burokėlių salotos
  • Makaronų receptai
  • Mėsos patiekalai
  • Mišrainės šventėms
  • Pieniškos sriubos
  • Pyragai
  • Saldūs pusryčiai
  • Šalti užkandžiai
  • Šaltos sriubos
  • Sausainiai
  • Sočios salotos
  • Sriubos
  • Sriubos pietums
  • Sūrieji pusryčiai
  • Sveika vakarienė
  • Sveiki pusryčiai
  • Sveiki receptai
  • Sveiki užkandžiai
  • Šventinė vakarienė
  • Tortai
  • Trintos sriubos
  • Vakarienės vaikams
  • Vegetariški pietūs

Naršyti pagal ingredientus

agurkai apelsinai avinžirniai avižos bananai brokoliai bulvės burokėliai cinamonas citrina citrinos sultys cukinija daržovių sultinys graikiškas jogurtas grietinėlė grietinėlės sūris juodasis šokoladas kakava kiaušiniai klevų sirupas lašiša makaronai maltas cinamonas medus morkos paprika parmezanas pasukos petražolės pienas pomidorai salieros salotos spagečiai sviestas svogūnai sūris uogos vanilė vanilės ekstraktas vištiena vyšniniai pomidorai česnakas čiobrelis šokoladas

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.