KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    Traškūs vafliai

    Traškūs vafliai

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    Traškūs vafliai

    Traškūs vafliai

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalti užkandžiai su lašiša

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    Šalta agurkų sriuba su kefyru karštoms dienoms

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
Pagrindinis Receptai Specialūs receptai Sveiki receptai

Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

pagal Eleonora Kleodaitė
17 birželio, 2025
į Sveiki receptai
458 35
0
Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo
739
PASIDALINIMAI
3.5k
PERŽIŪROS
Share on FacebookShare on Twitter
Pereiti prie recepto Spausdinti receptą

Kaip Prometėjas, dovanojantis ugnį žmonijai, šie be glitimo pusryčių batonėliai siūlo laisvę nuo rytinio alkio priepuolių. Pastebėsite, kad jie ne tik patogūs, bet ir kupini maistinių medžiagų, kurios pamaitins jūsų dieną. Juos paprasta pagaminti, pritaikyti pagal jūsų skonį ir lengva laikyti tiems įtemptiems darbo dienos rytams. Nesvarbu, ar sergate celiakija, ar tiesiog ieškote sveikesnių variantų, šie batonėliai puikiai subalansuoja sveikus ingredientus ir puikų skonį. Tačiau kuo jie iš tiesų išsiskiria iš parduotuvėje pirktų alternatyvų?

Svarbiausios išvados

  • Šiuose naminiuose batonėliuose yra be glitimo avižų, migdolų sviesto, medaus, chia sėklų ir linų sėmenų, kad būtų užtikrintas optimalus maistingumas.
  • Kiekviename batonėlyje yra 220 kalorijų ir jį galima paruošti vos per 15 minučių, o kepimo laikas – 25 minutės.
  • Receptą galima lengvai pritaikyti įvairiems mitybos apribojimams, išlaikant puikų skonį ir maistinę vertę.
  • Šie batonėliai puikiai laikosi ruošiant maistą – šaldytuve galima laikyti iki vienos savaitės arba užšaldyti tris mėnesius.
  • Juose nėra dirbtinių konservantų ar per didelio cukraus kiekio, todėl jie puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar energijos šaltiniui po treniruotės.

Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo – Receptas

Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo 001
Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

Spausdinti receptą
Šie maistingųjų medžiagų gausūs pusryčių batonėliai be glitimo yra puikus sprendimas užimtiems rytams, kai reikia greitų, nešiojamų pusryčių, kurie nekompromituotų maistinių medžiagų. Pagaminti iš avižinių dribsnių be glitimo, šie batonėliai yra kupini baltymų iš migdolų sviesto ir sėklų, o džiovinti vaisiai ir žiupsnelis juodojo šokolado suteikia natūralaus saldumo ir antioksidantų.
Šie pusryčių batonėliai ypatingi dėl savo universalumo – galite lengvai juos pritaikyti keisdami ingredientus pagal savo pageidavimus arba tai, ką turite savo sandėliuke. Skirtingai nuo parduotuvėje pirktų variantų, šiuose naminiuose batonėliuose nėra dirbtinių konservantų, per didelio cukraus kiekio ar slaptų ingredientų. Jie gerai laikosi šaldytuve iki savaitės arba gali būti užšaldyti ilgesniam laikymui, todėl jie idealiai tinka valgio ruošimui.
Patiekalų grupė Užkandis
Virtuvė Amerikietiška
Raktinis žodis batonėliai
Paruošimo laikas 15 minutės minučių
Gaminimo laikas 23 minutės minučių
Porcijos 12 žmonių
Kalorijos 218

Sudedamosios dalys

  • 300 g begliutenių avižinių dribsnių
  • 100 g migdolų sviesto
  • 80 ml medaus
  • 60 ml kokosų aliejaus
  • 30 g chia sėklų
  • 30 g maltų linų sėmenų
  • 5 ml (1 arb. šaukštelis) vanilės ekstrakto
  • 2,5 ml (1/2 arb. šaukštelio) cinamono
  • 2,5 ml (1/2 arb. šaukštelio) druskos
  • 75 g džiovintų spanguolių
  • 50 g nesaldintų kokoso drožlių
  • 50 g juodojo šokolado drožlių (sertifikuotų begliutenių)
  • 50 g smulkintų migdolų
  • 30 ml migdolų pieno (jei mišinys per sausas)

Instrukcijos

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir išklokite 20 cm × 20 cm kepimo formą kepimo popieriumi.
  • Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, chia sėklas, maltus linų sėmenis, cinamoną, druską, džiovintas spanguoles, tarkuotą kokosą ir smulkintus migdolus. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai pasiskirstytų tolygiai.
  • Mažame puode ant silpnos ugnies sumaišykite migdolų sviestą, medų ir kokosų aliejų. Nuolat maišykite, kol visiškai ištirps ir gerai susimaišys, maždaug 2–3 minutes.
  • Nukelkite puodą nuo ugnies ir įmaišykite vanilės ekstraktą.
  • Supilkite šlapią mišinį ant sausų ingredientų ir gerai išmaišykite, kol viskas gerai pasidengs. Jei mišinys atrodo per sausas, įpilkite migdolų pieno, po 15 ml, kol paspaudus jis laikysis kartu.
  • Įmaišykite šokolado drožles, kai mišinys šiek tiek atvės (kad jos visiškai neištirptų).
  • Supilkite mišinį į paruoštą kepimo skardą ir tvirtai paspauskite mentele arba rankomis (šiek tiek sudrėkintomis, kad nepriliptų).
  • Kepkite 20–25 minutes arba kol kraštai pradės auksinės rudos spalvos.
  • Prieš išimdami batonėlius, leiskite jiems visiškai atvėsti kepimo formoje (apie 1 valandą).
  • Visiškai atvėsus, aštriu peiliu supjaustykite į 12 vienodų batonėlių. Kad pjaustymas būtų tvarkingesnis, prieš pjaustydami 30 minučių palaikykite šaldytuve.
  • Laikykite sandariame inde šaldytuve iki 7 dienų arba suvyniokite po vieną ir užšaldykite iki 3 mėnesių.

Pastabos

Kad šie begliuteniai pusryčių batonėliai išgautų geriausią tekstūrą ir skonį, avižas ir riešutus 10 minučių paskrudinkite 160 °C temperatūroje, prieš sumaišydami juos su kitais ingredientais. Šis paprastas žingsnis sustiprina riešutų skonio profilį ir sukuria sudėtingesnį skonį. Rinkdamiesi medų, rinkitės žalią, nefiltruotą rūšį, kad gautumėte maksimalią maistinę naudą. Jei batonėliai pjaustant trupa, prieš kiekvieną pjovimą juos ilgiau palaikykite šaldytuve arba švelniai pašildykite peilį po karštu vandeniu. Jei norite mažesnio cukraus kiekio versijos, sumažinkite medaus kiekį iki 60 ml ir įpilkite dar 20 ml migdolų sviesto, kad išlaikytumėte rišamąsias savybes.

Istorija

Komercinių pusryčių batonėlių pramonė suklestėjo 1960-aisiais, kai maisto įmonės pripažino augantį vartotojų poreikį nešiojamai mitybai. „Nature Valley“ 1975 m. pristatė pirmąjį granolos batonėlį, kuris amžiams pakeitė rytinius valgius.

Versijos be glitimo atsirado 2000-ųjų pradžioje, didėjant informuotumui apie celiakiją ir geriau suprantant jautrumą glitimui. Šiandieniniai begliuteniai batonėliai atspindi ir protėvių visaverčio maisto principus, ir šiuolaikinį mitybos mokslą. Jie tapo neatsiejama užimtų profesionalų, sportininkų ir sveikata besirūpinančių asmenų, ieškančių patogių, alergenams draugiškų variantų, neaukojančių skonio ar maistinių medžiagų, dalimi.

Baigiamosios mintys

Kodėl verta rinktis parduotuvėje pirktus variantus, kai naminiai pusryčių batonėliai be glitimo siūlo aukščiausios kokybės maistingumą ir skonį? Gamindami savo batonėlius, kontroliuojate savo pusryčių rutiną ir be kompromisų laikotės mitybos apribojimų.

Šie universalūs skanėstai skirti ne tik pusryčiams – jie puikiai tinka užkandžiams po pietų, energijos pliūpsniams po treniruotės ar energijos pliūpsniams kelyje. Įvertinsite, kaip lengvai jie integruojasi į valgio ruošimo rutiną, taupydami laiką ir pinigus visą savaitę.

Nepamirškite eksperimentuoti su sezoniniais ingredientais ir skonių deriniais, kurie atitinka jūsų asmeninį skonį. Naminių pusryčių batonėlių grožis slypi jų pritaikomume. Nesvarbu, ar mėgstate vaisinius, riešutinius, ar šokoladinius variantus, turite begalę galimybių tyrinėti, išlaikydami savo gyvenimo būdą be glitimo.

Žymos: avižosjuodasis šokoladaslinų sėmenysmedus
Ankstesnis įrašas

Trapūs vafliai

Kitas įrašas

Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

Eleonora Kleodaitė

Eleonora Kleodaitė

Kitas įrašas
Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Receptų vertinimas




Naujienlaiškis

Populiarūs receptai

  • Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Trapūs vafliai

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185
  • Skanūs miltiniai blynai

    739 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185

Navigacija

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Apie mus
  • Kontaktai

Naujausi receptai

Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

18 birželio, 2025
Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

17 birželio, 2025

Naršyti pagal kategorijas

  • Desertai
  • Gaivios salotos
  • Gėrimai
  • Greita vakarienė
  • Greiti desertai
  • Greiti pusryčiai
  • Kepimo ir gaminimo patarimai
  • Kopūstų ir burokėlių salotos
  • Makaronų receptai
  • Mėsos patiekalai
  • Mišrainės šventėms
  • Pieniškos sriubos
  • Pyragai
  • Saldūs pusryčiai
  • Šalti užkandžiai
  • Šaltos sriubos
  • Sausainiai
  • Sočios salotos
  • Sriubos
  • Sriubos pietums
  • Sūrieji pusryčiai
  • Sveika vakarienė
  • Sveiki pusryčiai
  • Sveiki receptai
  • Sveiki užkandžiai
  • Šventinė vakarienė
  • Tortai
  • Trintos sriubos
  • Vakarienės vaikams
  • Vegetariški pietūs

Naršyti pagal ingredientus

agurkai apelsinai avinžirniai avižos bananai brokoliai bulvės burokėliai cinamonas citrina citrinos sultys cukinija daržovių sultinys graikiškas jogurtas grietinėlė grietinėlės sūris juodasis šokoladas kakava kiaušiniai klevų sirupas lašiša makaronai maltas cinamonas medus morkos paprika parmezanas pasukos petražolės pienas pomidorai salieros salotos spagečiai sviestas svogūnai sūris uogos vanilė vanilės ekstraktas vištiena vyšniniai pomidorai česnakas čiobrelis šokoladas

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.