KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Žiemiška čili sriuba šildanti po šalto vakaro

    Žiemiška čili sriuba – šildanti po šalto vakaro

    Švelnus varškės apkepas namų jaukumo skonis

    Švelnus varškės apkepas – namų jaukumo skonis

    Rudeniškas obuolių pyragas kvepia rudeniu ir cinamonu

    Rudens obuolių pyragas – tiesiai iš močiutės virtuvės

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Visi
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Kepiniai
    • Pietūs
    • Pusryčiai
    • Specialūs receptai
    • Sriubos
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    Žiemiška čili sriuba šildanti po šalto vakaro

    Žiemiška čili sriuba – šildanti po šalto vakaro

    Švelnus varškės apkepas namų jaukumo skonis

    Švelnus varškės apkepas – namų jaukumo skonis

    Rudeniškas obuolių pyragas kvepia rudeniu ir cinamonu

    Rudens obuolių pyragas – tiesiai iš močiutės virtuvės

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Namų gamybos tortas su maskarponės kremu

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki užkandžiai su humusu ir daržovėmis

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Sveiki pusryčių batonėliai be glitimo

    Trapūs vafliai

    Trapūs vafliai

    Skanūs miltiniai blynai

    Skanūs miltiniai blynai

    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
KepamVerdam.lt Skaniausi receptai kiekvienai dienai
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
Pagrindinis Receptai Sriubos Tradicinės sriubos

Žiemiška čili sriuba – šildanti po šalto vakaro

pagal Eleonora Kleodaitė
22 spalio, 2025
į Tradicinės sriubos
488 5
0
Žiemiška čili sriuba šildanti po šalto vakaro
739
PASIDALINIMAI
3.5k
PERŽIŪROS
Share on FacebookShare on Twitter
Pereiti prie recepto Spausdinti receptą

Galbūt nežinote, kad tradiciniuose pietvakarių čili receptuose dažnai naudojamas slaptas ingredientas: kakavos milteliai. Jie naudojami ne tam, kad žiemos čili skonis primintų desertą, bet tam, kad suteiktų gilumo ir sodrumo, kurie paverčia įprastą čili sriubą į kažką nepamirštamo. Kai šaltą vakarą maišote puodą naminio čili, dalyvaujate kulinarinėje tradicijoje, kuri tęsiasi šimtmečius. Aromatingas prieskonių mišinys ir lėtai troškinti ingredientai suteikia ne tik šilumą, bet ir sujungia jus su kartų kartomis patirtu komfortu ir rūpesčiu.

Pagrindiniai dalykai

  • Ši sriuba derina jautieną, pupeles ir prieskonius su unikaliu kakavos miltelių priedu, kuris suteikia gilumo skonį.
  • Receptas užtrunka apie 80 minučių (20 minučių paruošimas, 60 minučių virimas) ir išeina 6 porcijos po 380 kalorijų.
  • Norėdami gauti geriausius rezultatus, šį čili paruoškite iš anksto, kad skoniai galėtų visiškai susilieti.
  • Šis patiekalas gali būti lengvai pritaikytas vegetarams, jautieną pakeičiant papildomomis pupelėmis arba supjaustytais grybais.
  • Likusį čili galima laikyti šaldiklyje iki 3 mėnesių, todėl tai puikus pasirinkimas žiemai.

Žiemiška čili sriuba – šildanti po šalto vakaro – Receptas

Žiemiška čili sriuba šildanti po šalto vakaro 2
Žiemiška čili sriuba šildanti po šalto vakaro

Žiemiška čili sriuba – šildanti po šalto vakaro

Spausdinti receptą
Žiemos čili sriuba yra puikus vaistas nuo šaltų Lietuvos žiemų, kai reikia kažko sotaus ir šilto. Ši turtinga, aštri sriuba derina minkštą jautieną, spalvingas pupeles ir aromatingus prieskonius, kad patiekalas būtų tikrai sotus. Šis čili, kilęs iš Šiaurės Amerikos virtuvės, buvo pritaikytas taip, kad jame būtų naudojami Lietuvoje parduotuvėse lengvai randami ingredientai, tačiau išsaugotas jo širdį šildantis charakteris.
Ši versija suderina aštrumą ir skonį, leidžiant jums reguliuoti prieskonių kiekį pagal savo skonį. Tai puikus patiekalas šeimos susibūrimams savaitgaliais arba draugų priėmimui šaltuoju metų laiku. Sriuba įgyja dar geresnį skonį, kai paliekama per naktį, todėl tai idealus iš anksto paruoštas patiekalas užimtiems darbo dienoms. Patiekite su grietinės šaukštu ir šviežiai iškeptos duonos gabalėliu, kad gautumėte pilnavertį žiemos patiekalą.
Patiekalų grupė Sriuba
Virtuvė Šiaurės Amerikos
Raktinis žodis čili pipirai, jautiena, kmynai, paprika, pomidorai, pupelės
Paruošimo laikas 20 minutės minučių
Gaminimo laikas 1 valanda val.
Porcijos 6
Kalorijos 380

Sudedamosios dalys

  • 500 g jautienos faršo (maltos jautienos)
  • 2 vnt. svogūnai, smulkiai supjaustyti
  • 3 vnt. česnako skiltelės, smulkiai sukapotos
  • 1 vnt. raudona paprika, supjaustyta kubeliais
  • 400 g konservuotų juodųjų pupelių, nusausintų ir nuplautų
  • 400 g konservuotų raudonųjų pupelių, nusausintų ir nuplautų
  • 800 ml konservuotų smulkintų pomidorų
  • 500 ml jautienos sultinio
  • 2 vnt. vidutinio aštrumo čili pipirų, be sėklų ir smulkiai supjaustytų
  • 30 ml 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 10 ml 2 šaukšteliai malto kmyno
  • 10 ml 2 šaukšteliai maltos paprikos
  • 5 ml 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • 5 ml 1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
  • 5 ml 1 šaukštelis kakavos miltelių
  • 30 ml 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • Grietinė patiekimui
  • Smulkinti svogūnų laiškai patiekimui

Instrukcijos

  • Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
  • Sudėkite smulkintus svogūnus ir kepkite apie 5 minutes, kol jie suminkštės.
  • Įdėkite smulkintą česnaką ir supjaustytą papriką, kepkite dar 2-3 minutes.
  • Sudėkite jautienos faršą ir kepkite maišydami, kol mėsa visiškai iškeps ir nebebus rausvų gabaliukų, apie 7-8 minutes.
  • Įberkite maltą kmyną, papriką, oreganą, čiobrelį, kakavos miltelius ir gerai išmaišykite, kepkite 1 minutę, kad prieskoniai išskleistų aromatą.
  • Įdėkite pomidorų pastą ir kepkite dar 1 minutę.
  • Supilkite smulkintus pomidorus, jautienos sultinį ir įdėkite smulkintus čili pipirus.
  • Suberkite nusausintas pupeles, išmaišykite ir užvirkite.
  • Sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 45 minutes, retkarčiais pamaišydami.
  • Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  • Patiekite karštą, papuoštą šaukštu grietinės ir smulkintais svogūnų laiškais.

Pastabos

Norėdami pasiekti geriausią skonį, paruoškite šį čili bent prieš dieną – per naktį šaldytuve prieskoniai susijungs ir skonis taps dar sodresnis. Jei mėgstate aštresnį maistą, galite įdėti daugiau čili pipirų arba paskaninti aitriąja paprika. Vegetariškai versijai, jautieną pakeiskite papildomu puodeliu pupelių arba smulkintais grybais. Likusią sriubą galima užšaldyti iki 3 mėnesių, todėl verta pagaminti didesnį kiekį vėlesniam vartojimui.

Istorija

Čili kilmė siekia XIX a. Amerikos pietvakarius, konkrečiai Teksasą, kur jis atsirado kaip paprastas pasienio patiekalas. Jo šaknys susijusios su Meksikos virtuve, nors autentiškoje meksikietiškoje virtuvėje čili, kaip jį žino amerikiečiai šiandien, retai naudojamas.

Šis patiekalas tapo populiarus visoje šalyje 1893 m. Čikagos pasaulinėje parodoje, kur „San Antonio Chili Stand“ pristatė šį sotų troškinį lankytojams iš visos šalies. XX a. 4-ajame dešimtmetyje „čili salonai“ išplito visame Vidurio Vakarų regione ir už jo ribų.

Diskusijos dėl pupelių čili sudėtyje tęsiasi iki šiol – Teksaso puristai reikalauja tik mėsos versijų, o šiaurės regionuose priimtina ir pupelių versija. Jūsų žiemos čili sriuba kilusi iš šios turtingos kulinarinės tradicijos, kuri vystėsi per regionines interpretacijas ir šeimos receptus, perduodamus iš kartos į kartą.

Paskutinės mintys

Kai už lango siaučia žiemos vėjai, ši sotaus čili sriuba suteikia ne tik maistą, bet ir komfortą šaltiausiais mėnesiais. Pamatysite, kad šis receptas yra ne tik ingredientų derinimas, bet ir šiltų akimirkų kūrimas, kurias galite dalytis su šeima ir draugais.

Nesivaržykite pritaikyti šį receptą pagal savo skonį. Pridėkite vietinių daržovių, reguliuokite prieskonių kiekį arba eksperimentuokite su skirtingomis pupelėmis. Kiekviena variacija pasakoja jūsų unikalią istoriją ir prisideda prie turtingos komforto maisto tradicijos.

Žymos: čili pipiraijautienakmynaipaprikapomidorai
Eleonora Kleodaitė

Eleonora Kleodaitė

Naujienlaiškis

Populiarūs receptai

  • Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    Tobulas drėgnas šokoladinis braunis

    755 pasidalinimai
    Pasidalinti 302 Tweet 189
  • Gaivinančios tuno salotos su agurkais ir citrina

    747 pasidalinimai
    Pasidalinti 299 Tweet 187
  • Šokoladinis greitas desertas mikrobangėje

    742 pasidalinimai
    Pasidalinti 297 Tweet 186
  • Kreminė moliūgų sriuba su imbieru

    743 pasidalinimai
    Pasidalinti 297 Tweet 186
  • Šalti užkandžiai su lašiša

    744 pasidalinimai
    Pasidalinti 298 Tweet 186
  • Vaikiška pieniška sriuba su makaronais

    741 pasidalinimai
    Pasidalinti 296 Tweet 185

Navigacija

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Apie mus
  • Kontaktai

Naujausi receptai

Žiemiška čili sriuba šildanti po šalto vakaro

Žiemiška čili sriuba – šildanti po šalto vakaro

22 spalio, 2025
Švelnus varškės apkepas namų jaukumo skonis

Švelnus varškės apkepas – namų jaukumo skonis

13 spalio, 2025

Naršyti pagal kategorijas

  • Desertai
  • Gaivios salotos
  • Gėrimai
  • Greita vakarienė
  • Greiti desertai
  • Greiti pusryčiai
  • Kepimo ir gaminimo patarimai
  • Kopūstų ir burokėlių salotos
  • Makaronų receptai
  • Maskarponės, varškės desertai
  • Mėsos patiekalai
  • Mišrainės šventėms
  • Pieniškos sriubos
  • Pyragai
  • Saldūs pusryčiai
  • Šalti užkandžiai
  • Šaltos sriubos
  • Sausainiai
  • Sočios salotos
  • Sriubos
  • Sriubos pietums
  • Sūrieji pusryčiai
  • Sveika vakarienė
  • Sveiki pusryčiai
  • Sveiki receptai
  • Sveiki užkandžiai
  • Šventinė vakarienė
  • Tortai
  • Tradicinės sriubos
  • Trintos sriubos
  • Vakarienės vaikams
  • Vegetariški pietūs

Naršyti pagal ingredientus

agurkai apelsinai avinžirniai avižos bananai brokoliai bulvės burokėliai cinamonas citrina citrinos sultys cukinija daržovių sultinys graikiškas jogurtas grietinėlė grietinėlės sūris juodasis šokoladas kakava kiaušiniai klevų sirupas lašiša makaronai medus morkos muskato riešutai obuoliai paprika parmezanas pasukos petražolės pienas pomidorai salieros salotos spagečiai sviestas svogūnai sūris uogos vanilė vanilės ekstraktas vyšniniai pomidorai česnakas čiobrelis šokoladas

Draugai

Tlgrm.lt

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Nėra rezultatų
Peržiūrėti visus rezultatus
  • Pagrindinis
  • Receptai
    • Pusryčiai
      • Greiti pusryčiai
      • Saldūs pusryčiai
      • Sūrieji pusryčiai
      • Sveiki pusryčiai
    • Pietūs
      • Makaronų receptai
      • Mėsos patiekalai
      • Pietų idėjos
      • Ryžių patiekalai
      • Sriubos pietums
    • Vakarienė
      • Greita vakarienė
      • Sveika vakarienė
      • Šventinė vakarienė
      • Vakarienės idėjos
      • Vakarienės vaikams
    • Salotos ir mišrainės
      • Gaivios salotos
      • Kopūstų ir burokėlių salotos
      • Sočios salotos
    • Sriubos
      • Pieniškos sriubos
      • Šaltos sriubos
      • Sriubos pietums
      • Sriubos vaikams
      • Tradicinės sriubos
      • Trintos sriubos
    • Desertai
      • Desertai be cukraus
      • Greiti desertai
      • Maskarponės, varškės desertai
      • Ne kepti desertai
      • Saldainiai ir mini desertai
    • Kepiniai
      • Keksiukai
      • Pyragai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • Užkandžiai
      • Karšti užkandžiai
      • Šalti užkandžiai
      • Sveiki užkandžiai
      • Užkandžiai prie gėrimų
      • Vieno kąsnio užkandžiai
    • Gėrimai
      • Alkoholiniai kokteiliai
      • Baltyminiai kokteiliai
      • Nealkoholiniai kokteiliai
      • Sveiki kokteiliai
    • Specialūs receptai
      • Kūčių ir Velykų receptai
      • Sveiki receptai
      • Veganiški receptai
      • Vegetariški patiekalai
  • Straipsniai
    • Patarimai
  • Apie mus
  • Kontaktai

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.